Foto van een libel die op de voorkant van het jubileumboek staat.
Foto van een libel die op de voorkant van het jubileumboek staat. Gert Hartman

Natuurfotografen vieren jubileum met presentatie in Paaskerk

16 oktober 2019 om 11:00 Verenigingen

AMSTELVEEN De Verenigde Amateur Natuurfotografen (VAN) viert op zaterdag 26 oktober het 35-jarige bestaan met een avondvullend programma in de Paaskerk in Amstelveen. Er worden gevarieerde series natuurfotografie getoond. Ter gelegenheid van het jubileum is ook het boek ´Beelden verwonderen´ met 164 natuurfoto's van de leden uitgebracht.

De vereniging werd opgericht op 26 oktober 1984. Voorop staan respect voor de natuur en passie voor de natuurfotografie. Nestfotografie hoort daar volgens VAN bijvoorbeeld niet bij. De vereniging streeft naar foto's die de natuur in zijn puurste vorm laten zien, dus zonder duidelijke invloed van de mens. De leden fotograferen individueel, in groepsverband, of tijdens georganiseerde foto-excursies. Kennis en ervaringen worden uitgewisseld tijdens de maandelijkse clubavonden in wijkcentrum De Meent in Amstelveen. Leden tonen daar fotoseries en daarnaast zijn er ook presentaties rond een bepaald thema, of wordt er een avonddeel gereserveerd voor de meer technische aspecten van de natuurfotografie

Tijdens de jubileumavond presenteren diverse clubleden hun natuurseries voor het publiek afwisselend met persoonlijke uitleg of met muziek. Op een groot scherm kunnen bezoekers zien hoe fotogeniek grassen en adelaarsvarens zijn en hoe verrassend de macro-wereld met kleine beestjes is. Ook zijn diverse vogelsoorten te zien, en wordt getoond hoe boombast kunstzinnig barst. De foto's zijn onder meer gemaakt in Nederland, Duitsland, Noorwegen, Gambia, Öland en Costa Rica.

Het programma in de Paaskerk aan Augustinuspark 1 begint op 26 oktober om 20.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur). De toegang bedraagt 8,50 euro per persoon bij bestelling vooraf, inclusief een aangekleed kopje koffie/ thee in de pauze. Kaarten aan de zaal 10 euro.

VAN is trots zat zij ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan het jubileumboek ´Beelden verwonderen´ heeft kunnen uitgeven Het boek is in beperkte oplage beschikbaar. Het fotoboek kost 24,50 euro exclusief eventuele verzendkosten. Zie voor informatie www.vanfoto.nl

Het bestellen van toegangskaarten en de voorverkoop van het fotoboek kan via www.ticketkantoor.nl/shop/van35 Toegangskaarten en het fotoboek zijn ook verkrijgbaar aan de zaal zolang de voorraad strekt. Meer informatie per e-mail via walterhollenkamp@gmail.com.

Zonsopgang in Marken op  9 januari 2009 (foto uit het Jubileumboek van de VAN)
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie