Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Burgemeester hangt rookmelder op bij actie brandveiligheid

14 oktober 2019 om 13:00 Overig

AMSTELVEEN Burgemeester Tjapko Poppens en Tijs van Lieshout, sinds 1 oktober Commandant Brandweer Amsterdam-Amstelland, gingen vrijdag met brandveiligheidsadviseurs mee op huisbezoek in het Oude Dorp. Bij een huisbezoek krijgen inwoners persoonlijk advies en handige tips om de kans op brand in hun woning te verkleinen. Ook worden gratis rookmelders opgehangen. Bij een van de bezoeken deed burgemeester Poppens dat.

In oktober is er jaarlijks extra aandacht voor veiligheid en in dat kader vonden de huisbezoeken plaats. Jaarlijks krijgt de Brandweer Amsterdam-Amstelland meer dan 500 meldingen van brand in een woning. Vlam in de pan, kortsluiting, klussen in huis, brandstichting en roken in bed zijn nog steeds de belangrijkste oorzaken van woningbrand. Helaas vallen hier ook slachtoffers bij. Inwoners kunnen zelf veel doen om de kans op brand in huis te verkleinen of als er toch brand uitbreekt, de gevolgen te beperken. De brandweer geeft mensen graag advies om hun woning brandveiliger te maken.

AANMELDEN VOOR HUISBEZOEK Inwoners van de gemeente Amstelveen kunnen zich aanmelden voor een gratis huisbezoek. Ze kunnen een afspraak maken door een e-mail te sturen naar samenbrandveilig@brandweeraa.nl onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Bellen voor een afspraak is ook mogelijk via 020-555.6000.  

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie