RODA ´23 verloor zondag thuis van Nieuw Utrecht.
RODA ´23 verloor zondag thuis van Nieuw Utrecht. Koos van der Leest

Opnieuw nederlaag RODA; Martinus en Ouderkerk delen punten

14 oktober 2019 om 10:16 Voetbal

AMSTELVEEN RODA ´23 heeft in tweede klasse van het zondagvoetbal opnieuw een nederlaag geleden. De Bovenkerkers verloren thuis met 1-2 van Nieuw Utrecht. De regioderby tussen Sporting Martinus en SV Ouderkerk eindigde in 1-1. NFC won in de vierde klasse van Germaan/De Eland.

ZONDAGVOETBAL

2B RODA '23 – Nieuw Utrecht 1-2 (1–2) RODA '23 kon de thuiswedstrijd zondag tegen Nieuw Utrecht niet winnen. Beide teams eindigden met 10 man vanwege twee rode kaarten. Binnen 5 minuten scoorde Nieuw Utrecht uit een vrije trap 0-1. En na 18 minuten werd de achterstand groter omdat de Utrechtenaren uit een scrimmage scoorden, 0-2. Nog voor rust verkleinde Bito de achterstand voor RODA '23 naar 1-2. Ondanks de jacht op een tweede treffer lukte het de Bovenkerkers niet om de gelijkmaker te produceren. RODA staat nu onderaan met nul punten uit vier wedstrijden.  Ook KDO en Zeeburgia hebben nog geen punten gehaald.

3C Sporting Martinus – Ouderkerk 1-1 (1-0) Sporting Martinus was zondag gastheer voor de SV Ouderkerk. De twee teams schotelden de aanwezige toeschouwers een pittige derby voor met wisselende kansen voor beide teams. Sporting Martinus speelde in de eerste helft zeer aanvallend maar moest terdege uitkijken voor de uitbraken van de tegenstander. In de twintigste minuut werd het 1-0 voor Sporting Martinus toen de kopbal van Joel Cornwall via de benen van de Ouderkerk doelman en de paal in het doel verdween. In de tweede helft was er sprake van een gelijkopgaande strijd met een Ouderkerk dat joeg op de gelijkmaker. Tien minuten voor het eindsignaal bepaalde Daan van Tiggelen de eindstand op 1-1. Een juiste uitslag van twee teams die aan elkaar gewaagd waren.

[4E NFC – De Germaan 3-2} In 4E kreeg het op de derde plaats staande NFC middenmoter DeGermaan/de Eland op bezoek. Het lukte de Amstelveense ploeg om een krappe 3 – 2 zege te bewerkstelligen en de positie op de derde plaats van de ranglijst vast te houden. NFC heeft nu nog 5 punten achterstand op koploper Arsenal.

5C Nautilus – Badhoevedorp 1-0 In 5C doet Nautilus het tot nu toe goed. Zondag won Nautilus thuis met 1-0 van Badhoevedorp. De ploeg staat met 9 punten slechts 1 puntje minder op de koplopers CTO '70 en JSV Nieuwegein.