Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Eerste Duurzaamheidsspeld uitgereikt aan inwoners Amstelveen

10 oktober 2019 om 16:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Judha en Mirah Udijana uit Amstelveen hebben maandag de eerste Amstelveens Duurzaamheidsspeld gekregen uit handen van wethouder Floor Gordon. Amstelveense bewoners en bedrijven die zich aantoonbaar inzetten voor duurzaamheid kunnen vanaf heden door de gemeente beloond worden met deze speld. Judha en Mirah Udijana kwamen hier als eersten voor in aanmerking. Bij renovaties van hun woning aan de Meidoornlaan hebben ze op diverse punten rekening gehouden met duurzaamheid.

Judha en Mirah Udijana willen goed voorbereid zijn op de toekomst en passen hun huis stap voor stap aan. Vloerisolatie met vloerverwarming en zoneregeling, HR++ glas, LED-verlichting en koken op inductie. Om het huis verder te verduurzamen en een steentje bij te dragen aan een beter milieu besloot het echtpaar zonnepanelen te plaatsen. De familie ontving ook een brief van de gemeente over een collectieve isolatieactie. Ook daar doen ze aan mee.

"Het is goed om te zien dat bewoners zelf een bijdrage leveren aan duurzaamheid. Denk aan isolatie en zonnepanelen," zegt wethouder Gordon. "De gemeente helpt bewoners met collectieve acties, dat geeft vaak net dat extra zetje. Deze familie merkt het effect van hun maatregelen. De cv-ketel staat op 50 graden ingesteld en ze hebben meer comfort en een lager gasverbruik. Ze betaalden eerst 80 euro per maand aan elektriciteit en krijgen nu 6 euro per maand terug, zo vertelden ze mij. Graag zet ik voorlopers en ambassadeurs op het vlak van Duurzaamheid in het zonnetje door hen een Duurzaamheidsspeld uit te reiken."

De collectieve acties van de gemeente voor isolatie en voor zonnepanelen zorgen er volgens Mirah Udijana voor dat het nemen van duurzaamheidsmaatregelen laagdrempelig wordt. In de wirwar van aanbieders maakt de gemeente al een keuze voor een goede aanbieder. Dat maakt het volgens haar makkelijker voor bewoners.

Op de website https://denkmee.amstelveen.nl/nl-NL/ kunnen Amstelveners meedenken over welke subsidie kan helpen om aan de slag te gaan met verduurzaming. Het is ook mogelijk om te stemmen op ideeën van anderen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie