Afbeelding
Frank Muller / ZorginBeeld

Workshops en activiteiten in de Week van de Mantelzorg

10 oktober 2019 om 07:30 Zorg

AMSTELVEEN Om mantelzorgers die langdurig voor zieke familieleden of vrienden zorgen in het zonnetje te zetten, houdt steunpunt Mantelzorg & Meer van 4 tot en met 9 november de Week van de Mantelzorg. Op het programma staan diverse activiteiten en workshops voor mantelzorgers. Inschrijven is mogelijk tot 17 oktober via https://www.mantelzorgenmeer.nl/nieuws/mantelzorg/week-van-de-mantelzorg/

Mantelzorg & Meer biedt ondersteuning, begeleiding, advies en training aan mantelzorgers, vrijwilligers, werkgevers en organisaties in Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, De Week van Mantelzorg vindt plaats vooruitlopend op de landelijke Dag van de Mantelzorg. 

Als blijk van waardering voor hun inzet en zorg stuurt gemeente Amstelveen mantelzorgers die zorgen voor iemand uit Amstelveen een cadeaukaart. Mantelzorgers die bekend zijn bij Mantelzorg & Meer krijgen de kaart toegestuurd. Niet alle mantelzorgers die zorgen voor een inwoner in Amstelveen zijn bekend bij Mantelzorg & Meer. Inwoners die een mantelzorger hebben of een mantelzorger zijn, kunnen zich aanmelden via https://www.mantelzorgenmeer.nl/mantelzorg/aanmelden/

"Mantelzorgers die zorgen voor hun naasten verdienen zelf ook waardering en ondersteuning. De gemeente komt met een Actieplan Mantelzorgondersteuning om de ondersteuning te verbeteren," aldus wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn)."

Bij langdurig en intensief zorgen voor een ander, komt heel wat kijken. Medewerkers van Mantelzorg & Meer kunnen helpen met advies, individuele ondersteuning, inzet van (zorg)vrijwilligers, cursussen, informatiebijeenkomsten en gespreksgroepen. De meeste diensten van Mantelzorg & Meer zijn kosteloos. De gemeente Amstelveen verleent jaarlijks subsidie aan Mantelzorg & Meer om deze diensten te kunnen leveren.

Voor meer informatie: https://www.mantelzorgenmeer.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie