RODA´23 en Amstelveen Heemraad hielden elkaar zaterdag in evenwicht.
RODA´23 en Amstelveen Heemraad hielden elkaar zaterdag in evenwicht. Hans van Beek

RODA (zaterdag) en Amstelveen Heemraad delen punten

7 oktober 2019 om 12:07 Voetbal

AMSTELVEEN De derby tussen RODA '23 en Amstelveen Heemraad in de derde klasse van het zaterdagvoetbal is zaterdag in Bovenkerk in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Na een doelpuntloze eerste helft waarin de twee teams aan elkaar gewaagd waren vielen de goals in de tweede helft. Justin Groen opende de score voor RODA en zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. In blessuretijd, die rum 4 minuten duurde, maakte Robert Lesmeister gelijk, 1-1. Gezien de verhoudingen in het veld mochten de twee teams tevreden zijn met de puntendeling van 1-1.

ZATERDAGVOETBAL AMVJ ging zaterdag in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal thuis slap van start tegen Marken. Maar omdat ook Marken geen hoogstaand voetbal op de mat legde, viel er in de eerste helft niet veel te genieten. Ondanks het mindere spel wist Marken te profiteren van door AMVJ toegestane ruimte en dat leverde een ruststand van 0-1 op. In de tweede helft kwam een herboren AMVJ in het veld. Zep Fransen wees zijn ploeg de weg door er 1-1 van te maken. De ploeg van trainer Kumar zette daarna door en liep verder uit naar 4-1. Devery Boldewijn maakte 2-1, Ted Mijnals 3 -1 en daarna scoorde Devery Boldewijn opnieuw en zorgde zo voor de 4-1 eindstand.

In de 4de klasse E van het zaterdagdagvoetbal kwamen de toeschouwers voor wat de doelpunten betreft aan hun trekken. RKAVIC dat dit seizoen zeer productief is, gaf Sporting Martinus (zaterdag) in eigen huis een pak slaag en won met 0-9. Uit bij Hertha kreeg ook SV Ouderkerk een afstraffing. Het werd 11-1 voor de thuisploeg.

Blijdschap bij RODA ´23 nadat de ploeg op 1-0 voorsprong was gekomen