Richard van Hooijdonk
Richard van Hooijdonk Pr

Innovatieshow trendwatcher op Dag van Duurzaamheid

7 oktober 2019 om 07:30 Natuur en milieu

AMSTELVEEN De bekende trendwatcher Richard van Hooijdonk geeft op donderdag 10 oktober in Schouwburg Amstelveen een theatershow over innovatie. Een ticket kost slechts 2,50 euro en iedereen is welkom. De show is het hoogtepunt uit het programma van de Dag van de Duurzaamheid in Amstelveen.

Van Hooijdonk: "Ik heb zelf heel lang in Amstelveen gewoond. Leuk om op de Dag van de Duurzaamheid in Amstelveen in het theater te staan. Ik voel me altijd fijn als ik in Amstelveen ben. Je hebt enorme mogelijkheden. Je bent vlak bij Amsterdam en Schiphol. Je hebt er rust en veel groen en je kunt ook de drukte opzoeken als je dat wilt. Amstelveen is een knooppunt en heeft een groene identiteit die je zou kunnen versterken door een innovatieve en slimme stad te worden."

Volgens de trendwatcher gaat duurzaamheid over meer dan alleen zonnepanelen. "Het gaat over het efficiënter inrichten van de maatschappij, zoals betere gezondheidszorg. Het gaat ook over de skills die je leert in het onderwijs. Wat die jongeren nu leren past niet bij de wereld van de toekomst. Ik snap niet dat een minister niet zorgt dat automatisering een verplicht vak is. Die vaardigheden hebben we gewoon nodig. Jongeren worden opgeleid voor banen die er over een paar jaar niet meer zijn. Ook moeten ouders en bedrijven een veel grotere rol krijgen in het onderwijs. Denk aan een campus waar informatie met elkaar gedeeld kan worden."

ELEKTRISCH VLIEGEN "Amstelveen wordt weer schoon in de toekomst. De vluchten naar steden in Europa worden overgenomen door hyperloop-treinen. Een vliegveld in zee kan technisch gezien. Dat kost 80 tot 120 miljard. Maar dit heeft alleen toekomst als er een snelle ondergrondse hyperloopverbinding is met Amsterdam, zodat je slechts een paar minuten onderweg bent. En deze verplaatsing wordt waarschijnlijk ingehaald door de nieuwe technieken, zoals elektrisch vliegen of vliegen op waterstof. In de tussentijd moeten we de overlast verdelen over verschillende andere kleinere vliegvelden", aldus van Hooijdonk.

"Er moet een globale aanpak komen voor duurzaamheid, want landen als China en India met miljarden inwoners hebben een grote invloed op het milieu. Anders kunnen we nog maar 150 jaar op onze planeet blijven. De technieken om klimaatneutraal te bouwen zijn er al. Dus inwoners en bedrijven kunnen hier al mee aan de slag. Drie kwart van het geld van bedrijven moet sowieso naar innovatie gaan en duurzaamheid is daar een logisch onderdeel van. Als mens moeten we een keuze maken en een visie op de toekomst hebben. Het gaat om passie en weerbaarheid. Je moet er wel zelf op zitten", volgens Van Hooijdonk.

Datum van de show: 10 oktober om 20.15 uur. Tickets à 2,50 euro via schouwburgamstelveen.nl. Voor meer informatie: amstelveen.nl/duurzaamheid.

Voorafgaand aan de show vindt een kort gesprek plaats over duurzaamheid o.l.v. Meindert Schut (BNR) met Wethouder Floor Gordon, bankier Ugur Pekdemir (Rabobank) en Amber Harms (Nestlé Nederland).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie