Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Uitleen apparatuur voor hulp dementen geopend in Amstelveen

4 oktober 2019 om 14:00 Overig

AMSTELVEEN Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg) heeft vandaag de eerste 'Dementheek'' van Noord-Holland geopend in Amstelveen. Hier kunnen patiënten, mantelzorgers, familie en vrijwilligers die met dementie te maken hebben, technische producten die kunnen helpen in het dagelijkse leven gratis lenen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om speciale telefoons, GPS-systemen, een dagritme-klok, tablets, een tinybot robot, maar ook een eenvoudige radio of afstandsbediening.

Samen met een professional wordt bekeken welk product het best past bij de wensen. Als het nodig is dan is het mogelijk om hulp te krijgen bij de instructie en installatie thuis. Bevalt het product goed, dan is het mogelijk om het zelf aanschaffen. De Dementheek is gevestigd in de bibliotheek aan het Stadsplein in Amstelveen. Ook inwoners uit omliggende gemeenten kunnen hier hulpmiddelen lenen om ze thuis uit te proberen.

"Er komen steeds meer producten op de markt die mensen met dementie ondersteuning kunnen bieden. Lang niet iedereen kent deze thuistechnologie en de voordelen ervan. Het uitzoeken kost veel tijd en energie. De Dementheek laat inwoners op een eenvoudige manier kennis maken met de mogelijkheden van thuistechnologie en helpt hen met het maken van de juiste keuze. Bij de Dementheek in de bibliotheek krijgen bezoekers inzicht in het leven met dementie en hoe dit leven dankzij technologie ook plezierig kan blijven," aldus wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg): "Voor mensen met dementie is het van belang om zolang mogelijk zelf de regie te houden. Daarbij hebben zij en hun mantelzorgers behoefte aan goede ondersteuning."

De Dementheek is een initiatief van de Ketenzorg Dementie Amstelland en de Meerlanden en wordt ge?nancierd uit het Innovatiefonds van de gemeente. De Dementheek is op maandag van 14.00 tot 16.00 uur geopend en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie