De Amstelveense Poel
De Amstelveense Poel Rijnland

Aanleg plas op akker aan Kleine Poel voor natuurontwikkeling

4 oktober 2019 om 15:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Hoogheemraadschap Rijnland is deze week begonnen met werkzaamheden op de Kleine Poelakker bij de Amstelveense Poel. Rijnland verdiept en verhoogt delen van de akker zodat in het midden een ondiepe poel met zeer geleidelijke oevers ontstaat. Dat moet een geschikt leefgebied worden voor veel planten en dieren, waaronder insecten, kikkers, kleine zoogdieren en vissen. Ook de ringslang, een beschermde soort die voorkomt in en rond de Amstelveense en Kleine Poel, kan hiervan profiteren.

Het werk is onderdeel van een reeks ingrepen door Rijnland om de waterkwaliteit en ecologie in de Amstelveense Poel te verbeteren. De Kleine Poelakker wordt met twee doorgangen (zogenoemde 'duikers') verbonden met het omliggende water.

Na de werkzaamheden komen de Schotse Hooglanders die op dit terrein grazen weer terug. Zij zorgen ervoor dat het gebied niet dicht groeit met bomen en er een afwisselend landschap ontstaat.

Bij het werkterrein wordt deze of volgende week een camera geplaatst op een 2,5 tot 3 meter hoge paal. De camera maakt af en toe foto's die het hoogheemraadschap aan het eind van het project bundelt tot een filmpje dat Rijnland op zijn website zetten. Afbeeldingen van passerende bezoekers van het Bos worden verwijderd, zo meldt het hoogheemraadschap.

Voor meer informatie: https://www.rijnland.net/werk-in-uitvoering/plassen-en-meren/amstelveense-poel

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie