KiKa Run in Amsterdamse Bos.
KiKa Run in Amsterdamse Bos. Archief BDU

Run for KiKa zondag in het Amsterdamse Bos

4 oktober 2019 om 18:00 Overig

AMSTELVEEN Ruim duizend hardlopers doen zondagmiddag 6 oktober mee aan de Run for KiKa in het Amsterdamse Bos. De opbrengst van het evenement wordt gebruikt voor onderzoek om het genezingspercentage van kinderkanker te kunnen verhogen van 75 naar 95 procent.

Stichting Kinderen Kankervrij bestaat al sinds 2002 en organiseert onder meer elk jaar Runs for KiKa op verschillende locaties in Nederland waarbij deelnemers zich laten sponsoren. In het Amsterdamse Bos vindt zondag de laatste editie van dit jaar plaats. Daar wordt ook de totale opbrengst van 2019 bekendgemaakt. Op dit moment staat de teller op meer dan 1.000.000 euro.

Het terrein aan de Nieuwe Kalfjeslaan in het bos waar de start en finish van de Run fot KiKa plaatsvindt is vanaf 11.30 uur geopend. Om 12.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats van de beste teams die het meeste geld opgehaald hebben. Om 13.00 uur wordt het startsein gegeven voor de loop over 10 kilometer en om 13.15 uur worden de 5 kilometer-lopers op pad gestuurd.

Om 14.25 uur vindt de Kanjerkroning plaats. Burgemeester Tjapko Poppens huldigt dan kinderen die ziek zijn of ziek zijn geweest (de Kanjers). Het podiumprogramma wordt vervolgd met een minuut stilte voor de kinderen die aan kanker zijn overleden of zullen overlijden. Tot slot wordt het landelijke bedrag bekend gemaakt dat gedurende dit jaar is opgehaald ten behoeve van KiKa. Hierna mogen de kleinste renners, inclusief de kanjers van het Kanjerkroning zich melden aan de start, want zij zullen deze dag om 15.00 uur sportief afsluiten met de KidsRun.

Wie nog mee wil doen aan de Run for Ki\ka kan zich zondag 6 oktober bij de registratie op het evenemententerrein van Run for KiKa nog aanmelden om mee te doen. Deelname aan de 10 of 5 kilometer kost dan 25 euro per renner en deelname aan de KidsRun kost 20 euro.

Voor meer info:  https://www.runforkika.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie