Het gedeelte van de Dorpsstraat waarvoor afsluiting wordt onderzocht. Het is nu eenrichtingverkeer.
Het gedeelte van de Dorpsstraat waarvoor afsluiting wordt onderzocht. Het is nu eenrichtingverkeer. René de Leeuw

Oude Dorp wordt 's avonds autoluw

3 oktober 2019 om 13:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Het college van B en W heeft plannen in voorbereiding voor het autoluw maken van het Oude Dorp. Dat verklaarde wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer en Vervoer) woensdagavond in de gemeenteraad. Hij deed dat in reactie op een motie van de VVD om het gedeelte van de Dorpsstraat tussen Stationsstraat en Dorpsplein 's avonds af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer.

Volgens VVD-raadslid Arjan Gerritsen is de verkeersdrukte in de Dorpsstraat enorm: "Het Oude Dorp kan het vele verkeer niet verwerken. Het is wachten op het eerste ongeluk." Hij werd zijn wenken bediend door Ellermeijer. "Om de veiligheid in het Oude Dorp te verbeteren is afsluiting van de Dorpsstraat in de avonduren een goede optie. We gaan er alles aan doen om dit nog in de eerste helft van 2020 te realiseren. De precieze plek van de afsluiting zullen we nader onderzoeken en ook overleggen we met bewoners en ondernemers." Aanpassingen worden zoveel mogelijk gecombineerd met werkzaamheden aan de straten in het Oude Dorp en de verdere toekomstplannen voor dit gebied.

De wethouder zei dat er ook onderzoek loopt om doorgaand (sluip)verkeer in de Stationsstraat te weren, wat ook een wens is van de VVD. "Mogelijk wordt ook deze straat in de avonduren afgesloten." Onderdeel van het onderzoek is verder de bereikbaarheid van parkeerterreinen en toegankelijkheid van het Oude Dorp voor hulpdiensten. Een jaar na invoering worden de maatregelen geëvalueerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie