Afbeelding
Provincie Noord-Holland

Eerste Kinderpostzegels verkocht op Provinciehuis in Haarlem

3 oktober 2019 om 09:30 Uitderegio

HAARLEM Leerlingen van groep 8 van De Trapeze in Haarlem hebben dinsdag 1 oktober kinderpostzegels en wenskaarten verkocht aan bestuurders en medewerkers van de provincie Noord-Holland. Hiermee ging de verkoop van Kinderpostzegels in Noord-Holland van start. 

De redactie selecteert, voor u, wekelijks een aantal belangrijke en spraakmakende verhalen uit de regio.

De achttien scholieren uit het bijzonder onderwijs en hun begeleiders werden welkom geheten door de commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, en gedeputeerden. In de Statenzaal werd aan de commissaris het eerste setje verkocht door Phileine: "Het was leuk om aan hem te verkopen", zo liet zij achteraf weten. Daarna werden de leerlingen ontvangen in het provinciekantoor op het Houtplein. Elk kind werd aan een vrijwilliger van de provincie gekoppeld om aan medewerkers postzegels, kaarten en aanverwante zaken te verkopen. Er werden goede zaken gedaan. Dit jaar wordt geld ingezameld voor kinderen in de daklozenopvang.

ONGESCHIKT Sommige kinderen konden voorheen niet meedoen aan de kinderpostzegelactie omdat ze niet de straat op kunnen of mogen. Omdat de omgeving van de school daarvoor ongeschikt is, of omdat het onmogelijk is om de kinderen alleen de weg op te laten gaan. Onder begeleiding, in de veilige omgeving van een bedrijf of organisatie, kunnen zij nu wel meedoen. 

"Het was de eerste keer dat De Trapeze kinderpostzegels verkocht", legt leraar Arjen Heijne Den Bak uit. "Onze leerlingen kunnen namelijk moeite hebben met sociale contacten. Ook het invullen van de formulieren en rekenen is lastig voor ze. Het is een fijne kans dat ze bij de provincie kinderpostzegels kunnen verkopen. We krijgen veel begeleiding vanuit de provincie en van Stichting Kinderpostzegels. Voor mij was het ook leuk om op de Dreef te zijn. Ik was daar zelf nog nooit geweest. Het was een fijne, ongedwongen sfeer waar de kinderen van konden genieten. Alhoewel sommigen het ook wel spannend vonden."

De komende weken gaan kinderen in het hele land land langs de deuren om Kinderpostzegels te verkopen. 

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie