Schilder Jan van Diemen tijdens de Atelierroute in 2018.
Schilder Jan van Diemen tijdens de Atelierroute in 2018. Naomi Heidinga

Kunstenaars openen deuren voor publiek tijdens Atelierroute

4 oktober 2019 om 11:00 Kunst

AMSTELVEEN 73 Amstelveense kunstenaars openen op zaterdag 5 en zondag 6 oktober hun deuren voor het publiek in het kader van Atelierroute Amstelveen 2019. Belangstellenden zijn op deze dagen van 11.00 tot 17.00 uur welkom in de individuele ateliers of op gezamenlijke locaties zoals Ateliers A24 aan Amsterdamseweg 24, Ateliers 2005 aan Van Weerden Poelmanlaan 4 en het raadhuis van Amstelveen.

De Atelierroute biedt kunstenaars de gelegenheid om hun werk te tonen en bezoekers krijgen de om eens de ateliers te bekijken en vragen te stellen. Er worden onder meer schilderijen, tekeningen, sieraden en beelden getoond. Daarnaast is er fotografisch werk, glaskunst en nog meer te zien. De getoonde werken zijn in veel gevallen te koop, en op diverse plekken wordt wel een glaasje wijn of fris geschonken.

De opening van de Atelierroute vindt zaterdag 5 oktober om 11.00 uur plaats in de Kunstuitleen aan het Stadsplein. De opening wordt verricht door wethouder Herbert Raat (Kunst en Cultuur). De Kunstuitleen is het startpunt waar deelnemers hun route verder uit kunnen stippelen.

Bij de Kunstuitleen wordt van 27 september tot en met 6 oktober ook een centrale expositie gehouden met werk van de kunstenaars doe meedoen aan de Atelierroute. Elke kunstenaar is op deze expositie vertegenwoordigd met één werk. Dit overzicht moet het voor belangstellenden makkelijker maken om vooraf een selectie te maken van de kunstenaars die zij willen bezoeken en een interessante route uit te kunnen stippelen. De expositie zal in die periode geopend zijn tijdens de openingsuren van Platform C.

Deelnemende kunstenaars zijn onder meer Dirk Annokkeé, Ans Bakker-van der Pluijm. Jan van Diemen, Jeltje van Houten, Jet Naftaniel-Joëls, Ingeborg Oderwald, Júlia dos Santos Baptista, Ella van de Ven en Jan Verschoor.

Deelnemende locaties zijn ook Anna aan Amsterdamseweg 22, SAKB KunstLokaal aan Ouderkerkerlaan 15 en Potterie-Galerie Het Oude Dorp aan Dorpsstraat 29.

Voor meer informatie: https://www.atelierrouteamstelveen.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie