Afbeelding
Esther Vergeer Foundation

Prinses Margriet opent expositie ´Durf te Dromen´ in Cobra Museum

2 oktober 2019 om 12:32 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Prinses Margriet heeft dinsdagavond in het Cobra Museum in Amstelveen de foto-expositie 'Durf te Dromen' geopend. De tentoonstelling die vanaf 1 november op diverse locaties in het land te zien is, vindt plaats ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de Esther Vergeer Foundation. De dromen van 15 kinderen met een lichamelijke beperking uit de rolstoeltennisprojecten van de Esther Vergeer Foundation zijn vastgelegd door 15 fotografen en bekende Nederlanders: Cynthia Boll, Edwin Smulders, Estelle Cruijff, Humberto Tan, Isa Hoes, Jasper Faber, Klaas van Kruistum, Klaas Jan van der Weij, Marc de Hond, Marco Borsato, Mathilde Dusol, Patty Brard, Sacha de Boer, Tom Bode en William Rutten.

Prinses Margriet ging na de openingshandeling in gesprek met de gefotografeerde kinderen. In het Cobra Museum vond alleen de opening voor genodigden plaats, maar de expositie is daar niet te zien voor het publiek. De expositie gaat vanaf 1 november rondreizen in Nederland en is voor het publiek te zien in vijftien verschillende ziekenhuizen en revalidatieklinieken. Op 1 november trapt de Sint Maartenskliniek in Nijmegen af, de expo gaat in februari naar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Het volledige schema zal te zijner tijd op de website van de Esther Vergeer Foundation gepubliceerd worden.

"Ons doel is om met de reizende foto-expositie zoveel kinderen met een lichamelijke beperking, hun ouders/verzorgers en zorginstellingen te bereiken én te inspireren. Denk niet in beperkingen, maar in mogelijkheden! Sport is daar een fantastisch middel voor, het geeft deze jongeren zelfvertrouwen en het gevoel er 'gewoon' bij te horen. Daar zetten wij ons al 15 jaar keihard voor in," aldus Marie-Louise Lemmen, directeur van de Esther Vergeer Foundation.

De Esther Vergeer Foundation werd in 2004 opgericht door voormalig rolstoeltennister en Paralympisch kampioene Esther Vergeer. De Esther Vergeer Foundation maakt sporten voor kinderen met een lichamelijke beperking bij een reguliere sportvereniging mogelijk. Daardoor leren ze om te gaan met hun beperking, groeit hun zelfvertrouwen en staan ze sterker in de maatschappij. De organisatie is gevestigd op sportcentrum Papendal nabij Arnhem.

Het project 'Durf te Dromen' wordt onder meer mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de Vriendenoterij.

De foto-expositie is niet te bezichtigen in het Cobra Museum in Amstelveen, maar reist vanaf 1 november langs ziekenhuizen en revalidatieklinieken in het hele land.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie