Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Subsidie Amstelveen voor vervoer gehandicapte sporters

2 oktober 2019 om 16:00 Overig

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen heeft subsidie beschikbaar gesteld voor het vervoer van gehandicapte sporters. Het is bedoeld voor beweeg- en sportverenigingen die extra kosten hebben voor vervoer van gehandicapte sporters naar uitwedstrijden en toernooien buiten Amstelveen. "Sporten is voor gehandicapten en mensen met een beperking van belang om mee te kunnen doen in de maatschappij," zegt wethouder Rob Ellermeijer (Sport). "Het kan niet zo zijn dat zij worden uitgesloten omdat er geen vervoer is naar een uitwedstrijd of toernooi. We roepen verenigingen dus op om vooral gebruik te maken van de regeling."

"Ongehinderd kunnen sporten voor iedereen maakt van Amstelveen een inclusievere stad,¨ vult wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Wezlijn) aan. "Sporten vergroot sociale integratie en het gevoel van eigenwaarde. Het heeft bovendien een preventieve werking op de gezondheid. Daarom is het goed dat deze subsidie er nu is."

De subsidieregeling is een uitvoering van de motie 'Reiskostenvergoeding voor activiteiten voor gehandicapte sporters en mensen met een beperking'. Voor 2020 en 2021 gaat het om een bedrag van maximaal 15 duizend euro. Na evaluatie wordt besloten of de regeling structureel moet worden, dan wel moet worden aangepast.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie