Afbeelding
Eigen foto

BBA pleit voor bemiddeling tussen Amstelveen en Aalsmeer

1 oktober 2019 om 16:24 Politiek

AMSTELVEEN De lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (BBA) pleit voor professionele bemiddeling om de vastgelopen verhoudingen over de ambtelijke samenwerking tussen Amstelveen en Aalsmeer los te trekken. De partij stelt de kwestie morgenavond in de gemeenteraad aan de orde tijdens het mondelinge vragenrondje.

Op 17 september is de gemeenteraad door het Amstelveense college van B en W geïnformeerd over de stand van zaken met betrekking tot de gerezen problemen binnen de ambtelijke samenwerking tussen Aalsmeer en Amstelveen. Beide partijen geven nu aan overleg te wensen over het financiële geschil en over de noodzakelijke veranderingen in de wijze van samenwerking.  Daarbij wordt een deskundigenadvies gevaagd, en wordt het geschil besproken tussen afvaardigingen van de colleges van beide gemeenten.

BEMIDDELING BBA heeft al eerder aangegeven liever geen deskundigenrapport met een niet-bindend advies te zien. De partij pleit er voor om eerst een traject met professionele bemiddeling te doorlopen. Dat moet ervoor zorgen dat de partijen elkaars respect weer terug te vinden. Ook moeten gesprekken aangegaan worden om een nieuwe, verbeterde en bindende centrumregeling te bouwen met voor beide partijen eerlijke en meetbare inspanningen en bijdragen.

Burgerbelangen vraagt het college morgenavond onder meer of het bereid is om hiervoor een overheidsmediator in te schakelen. Als het college dat niet wil, wil BBA weten wat de overwegingen zijn om dat niet te doen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie