Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Nieuwe Japanse ambassadeur brengt bezoek aan Amstelveen

1 oktober 2019 om 11:21 Overig

AMSTELVEEN De nieuwe ambassadeur van Japan, Hidehisa Horinouchi, en zijn echtgenote hebben vrijdag een bezoek aan Amstelveen gebracht. Zij werden ontvangen door burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Economische Zaken, Floor Gordon.

Samen bezochten zij een aantal instellingen die belangrijk zijn voor Japanse inwoners in Amstelveen, zoals de Japan Desk in het Amstelland Ziekenhuis, de International School of Amsterdam en Tulip Gakuen, de Japanse kleuterschool. Deze faciliteiten worden enorm gewaardeerd door de Japanse inwoners. De Japanse ambassadeur en de bestuurders van de gemeente werden overal zeer hartelijk ontvangen.

De nieuwe ambassadeur start in oktober officieel zijn werkzaamheden in Nederland. Hij kwam nu al kennismaken met Amstelveen, omdat Amstelveen unieke faciliteiten heeft voor Japanse inwoners. In Amstelveen woont de grootste Japanse gemeenschap van Nederland.

Op zondag 13 oktober vindt het jaarlijkse Japanfestival plaats in het Stadshart waar liefhebbers kunnen genieten van een gevarieerd programma met dans, muziek, de Japanse keuken en allerlei workshops. Voor meer informatie over het programma van het festival: www.japanfestival.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie