RODA ´23 werkt de bal weg in het thuisduel tegen Kampong.
RODA ´23 werkt de bal weg in het thuisduel tegen Kampong. Koos van der Leest

Nederlaag voor RODA; forse zege Sporting Martinus

30 september 2019 om 11:28 Voetbal

AMSTELVEEN RODA ´23 liep zondag in de tweede klasse van het zondagvoetbal voor de tweede achtereenvolgende keer tegen een nederlaag aan. Het werd 1-2 tegen Kampong. Sporting Martinus haalde in de derde klasse flink uit tegen UVV en NFC speelde in de vierde klasse gelijk tegen Geuzen Middenmeer.

ZONDAGVOETBAL RODA keek zondag thuis binnen 10 minuten tegen een 0-1 achterstand aan. De Bovenkerkers rechtten de rug en deden er alles aan om langszij te komen. Dat lukte in de 34ste minuut. Yeboah passeerde de doelman en scoorde 1-1. Een foutje achterin gaf Kampong de kans om er 1- 2 van te maken. Er was nog een afgekeurd doelpunt van RODA '23 maar het bleef 1 – 2.

Sporting Martinus won in de derde klasse thuis met 6-0 van UVV. Bij rust was het al 3-0 door doelpunten van Ralph Rekkers (2 keer) en David Soesan. In de tweede helft bepaalden Nils Spooren, Jefferson en Ralph Rekkers de eindstand op 6 – 0.

Ouderkerk kwam in de derde klasse na een 0-2 achterstand goed terug. Uit twee assists van Desley Douglas scoorden Thijs van Barneveld en Thijs de Dood 2 - 2. Daan van Tiggelen zorgde voor de winnende 3 – 2.

NFC en Geuzen Middenmeer maakten er in de vierde klasse een doelpunten festijn van. Het werd 4 – 4. Voor NFC scoorden Luigi Olieberg, Abraham Anane beiden 1 keer. Kofi Amiako trof tweemaal het net.