Reshad Haidari maakt 1-0 voor Amstelveen Heemraad.
Reshad Haidari maakt 1-0 voor Amstelveen Heemraad. Hans van Beek

Amstelveen Heemraad wint nipt van ZCFC

30 september 2019 om 12:03 Voetbal

AMSTELVEEN Amstelveen Heemraad heeft in de derde klasse van het zaterdagvoetbal goede zaken gedaan door met 3-2 te winnen van ZCFC. Bij rust stonden de ploegen nog gelijk met 2-2, maar kort na rust kreeg Amstelveen een strafschop. Reshad Haidari was bezig met een rush, maar werd onderuit gehaald en de scheidsrechter legde de bal resoluut op de stip. Net als vorige week werd Zakaria Madrane de matchwinnaar door de strafschop binnen te schieten. Met 6 punten uit 2 wedstrijden is Amstelveen goed gestart. De ploeg kan zich opmaken voor de derby tegen RODA'23 in Bovenkerk die zaterdag 5 oktober op het programma staat.

ZATERDAGVOETBAL RODA verloor zaterdag het uitduel tegen ASV De Dijk met 4-2. Vooral in de eerste helft speelden de Boverkerkers niet erg gelukkig. Bij rust stond het al 2 – 0 voor de thuisploeg. Direct na rust werd het 3-0. Pas daarna kwam RODA'23 terug toen Groenen de achterstand verkleinde naar 1-3. Na de 1-4 van de thuisploeg werd het uiteindelijk 2-4 door een goal van Tim Stey.

In de tweede klasse van het zaterdagvoetbal zag AMVJ in de slotfase van het uitduel tegen HBOK een zeker lijkende voorsprong alsnog verdwijnen. De Amstelveense ploeg speelde een redelijk goede wedstrijd op het hoofdveld van HBOK en kwam binnen 10 minuten op een 0-2 voorsprong dankzij goals van Thijs de Graaf en Teddy Mijnals. Nog voor rust werd het 1-2 en tien minuten voor tijd scoorde HBOK alsnog de gelijkmaker.

In 4E versloeg RKAVIC TOS/Actief met 2-8 en was er ook winst voor Sporting Martinus, 1-3. SV Ouderkerk versloeg TOG met 3-2.