Judoka Inno Loeber wint in Vinkovci
Judoka Inno Loeber wint in Vinkovci M. Loeber

Goud voor judoka Inno Loeber in Vinkovci

29 september 2019 om 16:52 Vechtsporten Deel je nieuws

Judoka Inno Loeber van Karel Gietelink Sport heeft afgelopen zaterdag de Higl Open Judo Tournament in Vinkovci, Kroatië, gewonnen in de klasse -12 jaar, tot 38 kg. Hij won de eerste drie partijen met mooie ippons en plaatste zich daarmee tegen de sterke judoka Marko Mijic uit Oostenrijk. In een mooie partij trok Inno in de Golden Score aan het langste eind door Mijic's aanval over te nemen en een Wazari te scoren. In de finale was Inno met twee keer Wazari voor Uchimata te sterk voor zijn Kroatische tegenstander. Vanwege zijn mooie judo kreeg hij de prijs voor beste jeugdjudoka van het toernooi wat hem naast de gouden medaille, een mooi beeld opleverde. Bij de jongens tot 14 jaar werd Inno bovendien nog derde. Hij verloor de halve finale met een Wazari van de Roemeense winnaar  Baltran maar won de strijd om brons met een mooie heupworp. Er deden 600 judoka's mee uit 12 verschillende landen.