Afbeelding
ANP Foto

Amstelveen krijgt ook een Santa Run

28 september 2019 om 14:00 Evenementen

AMSTELVEEN Amstelveen krijgt in navolging van 52 andere steden ook een Rotary Santa Run voor het goede doel. De loop waarbij deelnemers verkleed gaan als kerstmannen vindt plaats op zaterdag 14 december. De opbrengst gaat naar KNGF Geleidehonden.

De eerste Santa Run In Amstelveen wordt georganiseerd door Rotaryclub Amstelveen-Nieuwer Amstel. Het evenement begint om 15.15 uur met een warming-up door de voormalige sprintkampioene Nelli Coman. Het startschot wordt om 15.30 uur gelost door burgemeester Tjapko Poppens. Daarna rennen/wandelen alle deelnemende kerstmannen, kerstvrouwen en kerstkinderen een route in en om het centrum van Amstelveen.

De Santa Run is 2008 begonnen als evenement van Rotaryclub Gorinchem, waarna dit voorbeeld door vele Rotaryclubs is gevolgd. In 2017 werd de loop in 52 verschillende steden gehouden waarbij de gezamenlijke opbrengst rond de 400.000 lag. Met deze opbrengst werden meer dan 100 goede doelen ondersteund. Rotaryclub Amstelveen-Nieuwer Amstel hoopt dat de Santa Run ook in Amstelveen een nieuwe traditie wordt.

Wie zich inschrijft voor deelname krijgt een afhaalbon voor een compleet kerstmanpak en een rugnummer. Kerstmanpakken en rugnummers zijn op 7 en 8 december af te halen bij de kraam van Rotaryclub Amstelveen Nieuwer Amstel die dan ter hoogte van de ijsbaan van het Winter Village staat.

Inschrijven kan via https://amstelveen.rotarysantarun.nl/inschrijven/

Voor meer informatie: https://amstelveen.rotarysantarun.nl/ of mailen naar amstelveen@rotarysantarun.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie