ANP Foto

KNGF houdt Halloween Hondentocht in Amsterdamse Bos

26 september 2019 om 16:00 Evenementen

AMSTELVEEN KNGF Geleidehonden houdt op zaterdag 26 oktober de derde editie van de Halloween Hondentocht. Deze wandeltocht door het schemerige Amsterdamse Bos biedt onderweg uitdagende en spannende activiteiten voor hond én baas. De opbrengst van het evenement wordt gebruikt om de opleiding van geleidehonden mogelijk te maken.

Elke hond, vanaf één jaar oud, mag meelopen en krijgt een verlichte halsband míts hij is gesponsord voor minimaal 50 euro.

"Mede dankzij de opbrengst van de Halloween Hondentocht kunnen nog meer mensen met een beperking profiteren van de hulp van een professioneel getrainde hond. Iedere dag weer staan blindengeleidehonden, autismegeleidehonden, assistentiehonden en buddyhonden klaar om hun bazen te helpen en hen een deel van hun zelfstandigheid terug te geven. Om dat te bereiken, volgen zij een intensieve opleiding', vertelt Meta Neeleman, directeur van KNGF Geleidehonden. 'We kunnen onze honden deze opleiding geven met behulp van de donaties die we krijgen."

Het parcours van de Halloween Hondentocht is 5 kilometer lang. Van het begin tot het einde worden de deelnemers verrast met spannende activiteiten en belevenissen. Dat gebeurt langs de verlichte route, maar ook op het start- en finishterrein (het Arenaterrein in het Amsterdamse Bos). Geheel in de sfeer van Halloween leren professionele trainers de honden een trucje, waarmee ze een lekkere hondensnack kunnen verdienen. Zombies serveren een overheerlijk glaasje drakenbloed en de deelnemers kunnen langs de route marshmallow roosteren.

Er kunnen maximaal 400 honden meelopen. Per hond mogen er 4 deelnemers aansluiten. Meer informatie over deze bijzondere sponsorloop staat op https://geleidehond.nl/artikel/maak-van-jouw-hond-een-echte-held

Via deze link kunnen deelnemers zich ook inschrijven voor de Halloween Hondentocht. De inschrijving sluit op 20 oktober.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie