De heer Guillermo Bittelman, Ellen Goossens, mevrouw Infante, Frederike Groothoff, de heer Sebastian Canales en mevrouw Sol de Marinao
De heer Guillermo Bittelman, Ellen Goossens, mevrouw Infante, Frederike Groothoff, de heer Sebastian Canales en mevrouw Sol de Marinao Berty Menke

Chileense ambassadeur bezoekt Amstelveen!

26 september 2019 om 14:19 Onderwijs Deel je nieuws

Dinsdag 24 september bracht de ambassadeur van Chili, mevrouw Infante, een bezoek aan Amstelveen. 

 

De reden van haar bezoek was een donatie van Spaanse kinderboeken. Gezien de grote toename van internationalisering binnen Amstelveen zijn Frederike Groothoff en Ellen Goossens een initiatief gestart met het opzetten van een meertalige boekencollectie. Het leren van een tweede taal is zeer intensief, hoe fijn is het om af en toe ook in je thuistaal een boek te kunnen lezen!

 

Sinds 1 februari zijn beide dames vanuit een subsidie van de gemeente Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel, aangesteld als Ambulant Taalondersteuners voor Amstelwijs en Onderwijsgroep Amstelland. Frederike en Ellen ondersteunen de leerkrachten van beide stichtingen om een passend onderwijsaanbod, voor deze steeds groter groeiende groep meertalige leerlingen, vorm te geven. Mocht je meer willen weten over hun werkzaamheden, raadpleeg hun website: www.ato-amstelveen.com.

 

De ambassadeur van Chili werd vergezeld door de Consul Generaal van Chili, de heer Guillermo Bittelman, de secretaris, de heer Sebastian Canales en de echtgenote van de Commercieel Attaché Mevrouw Sol de Marinao. Onder het genot van een echt Hollands appeltaartje werden de kinderboeken overhandigd en werd er gesproken over meertaligheid en het onderwijs in Nederland en Chili. Het bezoek eindigde met een rondleiding in de klassen van De Taalschool en de (nog te starten)  IGBO.

 

Inmiddels is er al een kast vol met onder andere Poolse, Arabische, Kroatische, Hongaarse en Koreaanse boeken! Mocht je geïnteresseerd zijn, neem via de website contact op met Frederike en Ellen.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie