Afbeelding
EdB

Ongeduld bij fietsers over duur afsluiting Kazernepad

26 september 2019 om 14:30 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Onder fietsers die gebruikmaken van het Kazernepad bestaat onvrede over de duur van de afsluiting van het pad ter hoogte van Bovenkerk. Het fietspad (in de volksmond het Zwartepad) is al sinds 13 december 2018 afgesloten tussen de Noorddammerlaan en Zetterij. Fietsers worden sindsdien omgeleid. Volgens een van de klagers zou een afsluiting nooit zou lang duren als het een autoweg betrof in plaats van een fietspad. Volgens de gemeente Amstelveen is de duur van de afsluiting echter een gevolg van de keuze voor een extra tijd kostende duurzame oplossing voor de verzakking van het pad.

Het fietspad werd afgesloten toen in december 2018 na een inspectie was gebleken dat de aan het pad grenzende houten damwand in slechtere staat verkeerde dan verwacht. De inspectie werd uitgevoerd naar aanleiding van scheurvorming in het asfalt. De gemeente besloot daarop om dit deel van het fietspad voor onbepaalde tijd af te sluiten om de veiligheid van fietsers te waarborgen. Het fietsverkeer wordt sindsdien omgeleid via de Vierlingsbeeklaan.

Vervolgens zijn verschillende mogelijkheden bekeken om het probleem op te lossen. De gemeente heeft uiteindelijk gekozen voor een duurzame oplossing in plaats van een tijdelijke. Dit houdt in dat er een toekomstbestendige damwand wordt geplaatst en het fietspad ter plaatse wordt verbreed. Door dit te combineren, hoeft het fietspad maar één keer afgesloten te worden.

De keuze voor verbreding vraagt echter om zorgvuldig onderzoek en afstemming met meerdere externe partijen. Zo is het mogelijk noodzakelijk om de naastgelegen watergang te verplaatsen en kabels en leidingen te verleggen. De aanbesteding en het doorrekenen van een constructie voor een damwand met bijbehorende vergunningen vragen volgens de gemeente ook tijd.

De werkzaamheden gaan naar verwachting eind dit jaar van start. In het eerste kwartaal van 2020 moet het fietspad volgens de planning weer klaar zijn voor gebruik.


 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie