Nelleke van Bezooijen (directiesecretaris Lelystad Airport), Robbert-Jan van Duijn (wethouder Aalsmeer), Gido Oude Kotte (burgemeester Aalsmeer), Ina Adema (burgemeester Lelystad), Jurgen Nobel, wethouder Haarlemmermeer), Tjapko Poppens (burgemeester Amstelveen) en Hanne Buis.
Nelleke van Bezooijen (directiesecretaris Lelystad Airport), Robbert-Jan van Duijn (wethouder Aalsmeer), Gido Oude Kotte (burgemeester Aalsmeer), Ina Adema (burgemeester Lelystad), Jurgen Nobel, wethouder Haarlemmermeer), Tjapko Poppens (burgemeester Amstelveen) en Hanne Buis. Aangeleverd

Regio kijkt uit naar overname vluchten door Lelystad Airport

25 september 2019 om 15:00 Politiek

AMSTELVEEN Bestuurders van Schiphol-gemeenten Amstelveen, Aalsmeer en Haarlemmermeer hebben maandag een werkbezoek gebracht aan Lelystad Airport. Ze kregen daar van directeur Hanne Buis te horen dat het vliegveld zo goed als gereed is om een aantal vluchten van Schiphol over te nemen.

De regiobestuurders werden bijgepraat over de ontwikkelingen rond Lelystad Airport en kregen een rondleiding door de nieuwe, duurzaam gebouwde, terminal. Met het overbrengen van vluchten naar Lelystad Airport wordt tegemoet gekomen aan de wens van gemeenten rondom Schiphol om vliegverkeer te verspreiden over meerdere luchthavens om de overlast van het vliegverkeer voor omwonenden van Schiphol te beperken.

BEPERKEN Voor gemeente Amstelveen is verdere groei van luchthaven Schiphol geen optie meer. De gemeente vindt dat de huidige afspraken om hinder voor de regio te beperken eerst moet worden nagekomen. De gemeente en Schiphol hebben afgesproken om samen te werken aan concrete maatregelen om de hinder te beperken en de leefomgeving te verbeteren.

Naast korte termijn maatregelen, zoals beperking van het aantal nachtvluchten en minder vluchten vanaf de Buitenveldertbaan, wil de gemeente dat het besluit om vluchten te verspreiden over meerdere luchthavens in Nederland zo snel mogelijk wordt uitgevoerd. Volgens de gemeente kan niet alle overlast terecht komen op het dichtstbevolkte gebied van Nederland.

INITIATIEF Het bezoek aan Lelystad Airport vond plaats op initiatief van burgemeester Ina Adema van Lelystad. Het is de bedoeling dat het vliegveld zich ontwikkelt tot een innovatieve luchthaven. De verwachting dat het vliegveld een belangrijke bijdrage gaat leveren aan de economie en werkgelegenheid in Lelystad en omgeving. Eerder vandaag werd bekend dat de Europese Unie definitief akkoord gaat met het verdelen van vluchten tussen Schiphol en Lelystad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie