RODA ´23 (zondag) verloor het eerste competitieduel tegen DWS.
RODA ´23 (zondag) verloor het eerste competitieduel tegen DWS. Koos van der Leest

RODA begint competitie met nederlaag

23 september 2019 om 12:23 Voetbal

AMSTELVEEN RODA ´23 (zondag) is de competitie 2019/2020 in tweede klasse van het zondagvoetbal begonnen met een nederlaag. De Bovenkerkers verloren uit van DWS. De thuisploeg wist in de 87ste minuut 1-0 te maken. Dat was ook de eindstand .De ploeg hoopt komende zondagmiddag in de thuiswedstrijd  tegen Kampong op  een beter resultaat.

Sporting Martnus won het eerste competitieduel in de derde klasse van het zondagvoetbal uit met 2-3 van ZSGO/WMS. Zo´n 150 supporters waren meegereisd met hun cluppie voor de wedstrijd tegen ZSGO/WMS. Na een fel begin van de gastheren was het toch Sporting Martinus dat de score opende. Ralph Rekkers viel de eer te beurt te eerste goal van het seizoen te maken, 0-1. ZSGO/WMS kwam echter terug en scoorde voor rusttwee keert. Dat leverde de ruststand van 1-2 op. In de tweede helft bracht Raymond Wismeijer de stand weer op gelijke hoogte, 2-2. De jonge Nils Spooren bezorgde Sporting Martinus met zijn gal de winst, 2-3.

SV Ouderkerk verloor in dezelfde klasse in een doelpuntrijk uitduel met 6-5 van Vreeswijk.

In de vierde klasse van het zondagvoetbal speelde NFC uit Amstelveen uit met 4-4 gelijk tegen VVA/Spartaan. De ruststand was 2-2. De doelpunten voor NFC werden gemaakt dor Luigi Olieberg en Kofi Amoake. In de tweede helft nam VVA/Spartaan opnieuw de leiding 3-2 maar Abraham Anane  zorgde voor 3-3.  Hoewel Kofe Amoake nog voor een 3-4 voorsprong zorgde. werd het via een strafschop alsnog gelijk, 4-4