Blije familie Markus nadat Riejanne de titel had behaald bij de gemengde ploegentijdrit als lid van het Oranje-zestal.
Blije familie Markus nadat Riejanne de titel had behaald bij de gemengde ploegentijdrit als lid van het Oranje-zestal. Aangeleverd

Riejanne Markus behaalt titel op WK wielrennen

23 september 2019 om 11:16 Wielrennen

AMSTELVEEN Riejanne Markus van wielervereniging De Amstel is zondagmiddag in Yorkshire wereldkampioen in de nieuwe discipline Gemengde Ploegentijdrit geworden. Ze maakte deel uit van het Oranje-zestal dat de snelste tijd neerzette. De mannen Bauke Mollema, Koen Bouwman en Jos van Emden bouwden in hun rit een voorsprong op van 20 seconden. Daarna wisten de dames Riejanne, Lucinda Brand en Amy Pieters die voorsprong te consolideren op het natte en listige parcours van Yorkshire.

De gemengde ploegentijdrit stond voor de eerste keer op het WK-programma. Bij de 'Team Mixed Relay' reden eerst drie mannen een ploegentijdrit van 13,8 kilometer. Zodra de tweede man de finishlijn passeerde, mochten de drie vrouwen aan hun rondje van 13,8 kilometer beginnen. De totaaltijd van beide trio's telde. In totaal deden elf landen mee. Het Oranje-zestal was na 27,6 kilometer 23 seconden sneller dan Duitsland (Tony Martin, Nils Politt, Jasha Sütterlin, Lisa Brennauer, Lisa Klein en Mieke Kröger). Het brons ging naar Groot-Brittannië.

Enzo Leijnse van De Amstel rijdt vandaag op het WK de individuele tijdrit en donderdag de wegwedstrijd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie