Afbeelding
René de Leeuw

Nieuwe indeling markt is nog jaren ver weg

23 september 2019 om 10:30 Overig

 AMSTELVEEN Het duurt nog jaren totdat er een nieuwe indeling van de markt komt. Het college heeft wel de mogelijkheden daarvoor laten onderzoeken, maar wil pas een definitieve keuze maken zodra duidelijk is hoe de toekomstige inrichting van de Rembrandtweg en de Verlengde Rembrandtweg er uit gaan zien.

In het onderzoeksrapport wordt geadviseerd de markt te verplaatsen naar alleen het oostelijke deel van het Stadsplein en op de Rembrandtweg te verlengen tot aan het einde van de winkelstrips. Voor het deel op Rembrandtweg staan twee opties vermeld: drie rijen kramen of twee rijen die ruggelings naar elkaar toe staan met de open kant naar de winkels. Er is volgens wethouder Floor Gordon al wel een keuze gemaakt voor de optie van twee rijen, al betekent dat waarschijnlijk minder kramen.

De markt stond vorige week op de agenda in een raadscommissie. Tot verrassing van de raadsleden werd daar alleen gesproken over wijzigingen van de regels waaraan kooplieden zich moeten houden. Zo was het voorstel dat zij zich vaker mogen laten vervangen door bijvoorbeeld een medewerker, zodat ondernemers niet altijd zelf aanwezig hoeven te zijn. De gemeenteraadsleden vonden dat prima, maar had verwacht ook over de toekomstige indeling te gaan praten. Volgens Gordon is aanpassing van verouderde regels nu urgent en kan dat niet wachten tot de latere discussie over de toekomst van de markt, waar dan ook uitgebreide inspraak over komt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie