Afbeelding
Sander Koning

Collecte Amstelveen brengt 35.738 euro op voor Kankerbestrijding

20 september 2019 om 18:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De collecteweek voor KWF Kankerbestrijding in Amstelveen heeft 35.738,50 opgebracht. Met deze opbrengst kan KWF investeren in haar doelen zodat minder mensen kanker krijgen, meer mensen genezen en meer mensen beter kunnen leven met de ziekte.

De afgelopen collecteweek was extra bijzonder omdat het de 70de editie was. Prinses Beatrix verrichtte op 31 augustus de eerste slag van een speciale KWF Munt ter ere van het 70-jarig bestaan van KWF Kankerbestrijding. De week erna gingen in het hele land maar liefst 80.000 collectanten de straat op, verspreid over 800 collecteteams. Het collecteteam van Amstelveen was met bijna 300 collectanten goed vertegenwoordigd. 

Een gift aan KWF Kankerbestrijding maakt volgens de organisatie nieuwe doorbraken in kankeronderzoek mogelijk. Sinds de oprichting van KWF in 1949 is het percentage patiënten dat 5 jaar na hun diagnose nog in leven is, gestegen van 25 naar 65 procent. Daarnaast besteedt KWF de opbrengst van de collecte aan het voorkomen van kanker en aan ontwikkelingen waardoor mensen een beter leven krijgen tijdens en na de ziekte.

VACATURES Het collecteteam van KWF Amstelveen heeft op het moment een aantal openstaande vacatures. Gezocht worden onder meer een straatcollecte coördinator, een communicatie & PR vertegenwoordiger, wijkhoofden en nieuwe collectanten. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Bas Gijsbers via secretaris@kwf-amstelveen.nl

Wie de collectant heeft gemist en alsnog een bijdrage wil leveren, kan online doneren via kwf.nl/collecte

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie