Voorbeeld van slecht onderhouden pad in bos.
Voorbeeld van slecht onderhouden pad in bos. D66 Amstelveen

D66 wil betere paden voor hardlopers en fietsers

17 september 2019 om 07:30 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN D66 Amstelveen gaat het college van B en W in een komende raadscommissievergadering vragen om actie te ondernemen, zodat paden voor wandelaar, hardlopers en fietsers beter onderhouden worden. Het gaat vooral om paden in het Amsterdamse Bos. Diverse paden in het bos verkeren in slechte staat en daar moet wat D66 betreft snel onderhoud gepleegd worden.

"Wij vinden het belangrijk dat alle Amstelveners die sporten dat kunnen doen op een veilige manier. Dat geldt ook voor de wandelaars, hardlopers en fietsers. Voor bijvoorbeeld de fietsers in het Amsterdamse Bos is dat nu niet het geval. Enkele delen van de wegen zijn zo slecht dat het wachten is op ongelukken" aldus D66-burgerraadslid Paul van Roermund.

D66 zal ook vragen wanneer het eerder beloofde actieplan voor de individuele sporter zal worden uitgewerkt. Dit actieplan maakte onderdeel uit van het coalitieakkoord tussen VVD, D66 en PvdA.

Wat D66 betreft gaat een deel van de middelen uit het actieplan naar betere bewegwijzering en nieuwe watertappunten voor individuele buitensporters.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie