Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Veel belangstelling voor herdenking brand Urbanuskerk

16 september 2019 om 16:00 Overig

AMSTELVEEN De herdenking van de brand die de monumentale St. Urbanuskerk in Bovenkerk een jaar geleden verwoestte, heeft zondagavond veel belangstellenden getrokken. De brand schokte vorig jaar de lokale gemeenschap en daar werd in de dienst gezamenlijk bij stilgestaan. De herdenkingsdienst begon om 18.15 uur (exact een jaar nadat de brand uitbrak)  in de tuin, naast de pastorie van de St. Urbanus.

Een van de sprekers was burgemeester Tjapko Poppens. "Bij mijn gesprekken met bewoners, vooral die uit Bovenkerk, merkte ik hoe de brand Amstelveen heeft geraakt. Voor veel mensen is de brand een beeld dat zij niet snel vergeten. Maar naast verslagenheid bracht de brand ook samenhorigheid. Deze geeft ons veerkracht om met elkaar de schouders eronder te zetten en de kerk op te bouwen. Dat gebeurt met hulp van de gemeenschap, zoals de parochie en Stichting Vrienden van de Urbanus, maar ook betrokken inwoners en ondernemers. Daar kunnen we trots op zijn."

Naast de burgemeester spraken ook pastoor Eugene Jongerden en Mgr. Jan Hendriks van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Voor de pastoor overheerste vooral dankbaarheid dat zoveel mensen begaan zijn met het lot van de kerk. Stadsdichter Matthijs den Hollander was ceremoniemeester. Harmonie Orkest Amstelveen verzorgde de muziek en leerlingen van de basisschool droegen gedichten voor.

Het luiden van de klokken van de St. Urbanuskerk was een mooi moment bij een voor velen emotionele herdenking.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie