Wethouder Van Ballegooijen met netwerkpartners op 6 juni bij Werkconferentie over Minimabeleid.
Wethouder Van Ballegooijen met netwerkpartners op 6 juni bij Werkconferentie over Minimabeleid. Gemeente Amstelveen

Wethouder kondigt maatregelen voor hulp minima aan

13 september 2019 om 12:00 Overig

AMSTELVEEN Wethouder Marijn van Ballegooijen (Werk en Inkomen) heeft woensdag een voor hem inspirerend Stadsgesprek gevoerd over het minimabeleid. Hij sprak in wijkcentrum De Bolder met inwoners die gebruik maken van de verschillende minima-regelingen.  "Ik veel geleerd en ben extra gemotiveerd om in december met een pakket aan maatregelen te komen om de schrijnende situaties waarin minima soms verkeren te kunnen verlichten," kondigt Van Ballegooijen aan.

De centrale vraag van de bijeenkomst was of de gemeentelijke minimaregelingen in lijn zijn met de behoefte van de doelgroep. Het Stadsgesprek was een vervolg op de werkconferentie over het minimabeleid op 6 juni met netwerkpartners, zoals Participe, Cliëntenraad Minima Amstelveen, het Financieel café en de Voedsel- en Kledingbank. De ideeën die toen door de netwerk-partners naar voren werden gebracht zijn woensdag tijdens het Stadsgesprek getoetst bij de doelgroep. De ideeën over een nieuw minimabeleid en hoe de doelgroep beter is te bereiken kwamen voor het overgrote deel overeen met de ideeën van de betrokkenen zelf. De deelnemers gaven onder andere aan dat ze knelpunten zagen bij een computer voor elk kind en bij mondzorgkosten.

"Ik kijk terug op een goed Stadsgesprek en ben de deelnemers zeer dankbaar voor hun openhartigheid en zeer persoonlijke verhalen," aldus Marijn van Ballegooijen. "Minima in Nederland hebben het niet makkelijk. Dit wordt mede veroorzaakt door stijgende kosten van het levensonderhoud, soms stapeling van zorgkosten en bijvoorbeeld schoolkosten voor kinderen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie