Stephanie Schilder
Stephanie Schilder D66 Amstelveen

Stephanie Schilder stopt als D66-raadslid Amstelveen

11 september 2019 om 16:00 Politiek

AMSTELVEEN Stephanie Schilder (1993) stopt na anderhalf jaar als D66-gemeenteraadslid in Amstelveen. Ze kan haar raadswerk niet langer combineren met haar werk als strafrechtadvocaat. Stephanie Schilder wordt opgevolgd door Yousef Ben Idder, die al jaren als burgerraadslid meedraait in de Amstelveense politiek.

Ze kwam na de verkiezingen in maart 2018 in de gemeenteraad van Amstelveen. Ze hield zich voornamelijk bezig met duurzaamheid, milieu en het parkeerbeleid. Op haar initiatief maakt het college van B en W werk van groene daken in Amstelveen en onlangs heeft zij zich nog hard gemaakt voor de vergroening van Amstelveense schoolpleinen. 

In een brief aan de burgemeester heeft Schilder haar besluit om te stoppen uitgelegd. 'Ik heb besloten om mijn lidmaatschap van de gemeenteraad op te zeggen wegens het veelgehoord - en een voor raadsleden gebruikelijke- conflict tussen het raadswerk en het 'eigen werk,' schrijft zij. Schilder is strafrechtadvocaat en vindt die professie en haar rol als raadslid in termen van tijdsbeslag moeilijk te combineren.

Hoewel Schilder in haar brief aangeeft de keuze moeilijk te vinden. Maar ze stelt ook dat gemeenteraadswerk is te belangrijk om 'het er maar bij te doen'. 'Amstelveen verdient gemeenteraadsleden die zich tenminste voor de volle 100 procent inzetten." Met deze woorden neemt zij per 1 oktober afscheid van de lokale politiek.

Ben Idder is volgens de D66-kandidatenlijst de volgende die een zetel krijgt in de Amstelveense gemeenteraad. Youssef is sinds 2017 burgerraadslid voor D66 in Amstelveen. In die rol heeft hij verschillende initiatieven genomen, bijvoorbeeld rondom de betaalbaarheid van buslijn 55 en het tegengaan van zwerfafval.

Youssef Ben Idder is 39 jaar. In het dagelijkse leven is hij Implementatie Manager (Betalingsverkeer) bij de ING voor de zakelijke markt. "Ik heb ik er ontzettend veel zin in om als gemeenteraadslid de D66-idealen in de Amstelveense samenleving te realiseren."


 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie