Afbeelding
René de Leeuw

FNV zint op hardere acties bij KLM

4 september 2019 om 15:42 Verkeer en vervoer

SCHIPHOL Vakbond FNV Luchtvaart zint op hardere acties bij KLM. Tijdens de stakingsbijeenkomst van woensdag meldde de bond dat in het vervolg langer gestaakt zal worden. Of en wanneer er nieuwe acties volgen zei FNV niet. Acties moeten 36 uur van tevoren worden aangekondigd.

Woensdag legden grond- en cateringmedewerkers van KLM twee uur lang het werk neer, nadat maandag ook al werd gestaakt door het grondpersoneel. Volgens KLM waren voor woensdag zes retourvluchten preventief geschrapt, wat volgens een woordvoerder de volledige impact was met betrekking tot de acties. Verder zorgden capaciteitsproblemen door onderhoud en weer er volgens KLM voor dat nog eens vier vluchten niet konden vertrekken en dus ook niet konden terugvliegen. Ook kampten veel vluchten met vertragingen.

FNV beslist op een later moment of opnieuw actie zal worden gevoerd. De bond wacht ook de uitkomst van overleggen bij andere bonden af. Op woensdag staan ledenraadplegingen van CNV en de Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart Technici (NVLT) op de agenda.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie