D66-raadslid Anne-Mieke van der Vet voor de ingang van Platform C aan het Stadsplein.
D66-raadslid Anne-Mieke van der Vet voor de ingang van Platform C aan het Stadsplein. D66

D66 wil Platform C steunen met langdurige subsidieafspraak

4 september 2019 om 17:00 Politiek

AMSTELVEEN D66 Amstelveen roept het college van B en W op om Platform C (de overkoepelende organisatie van de Muziek- en Dansschool Amstelveen, Volksuniversiteit Amstelland en Kunstuitleen Amstelveen) financieel te hulp te schieten. De organisatie kampt volgens de partij nu met financiële tekorten. Het college kan Platform C bijvoorbeeld helpen door de gemeentesubsidie voor een langere periode aan de organisatie uit te betalen. "Dit draagt in tijden van financiële onzekerheid bij aan rust en stabiliteit," aldus de democraten.

"We begrepen al eerder dat Platform C kampt met financiële problemen. Nu blijkt de financiële positie van Platform C slechter te zijn dan gedacht. Natuurlijk is de organisatie in de eerste instantie zelf verantwoordelijk voor het oplossen van de eigen financiële problemen. Maar wanneer zij er zelf niet helemaal uitkomt, dan moet de gemeente een helpende hand bieden. De Muziek- en Dansschool, de Volksuniversiteit en de Kunstuitleen zijn te belangrijk voor het stimuleren van creativiteit, verbinding, ontwikkeling en ontplooiing in Amstelveen. Daarom moeten wij pal voor pal voor Platform C staan als er problemen zijn," aldus D66-raadslid Anne-Mieke van der Vet.

De directie van Platform C heeft een financieel beheersplan gemaakt om de basis op orde te brengen, zo meldt D66. Dit plan heeft de directie van Platform C aan het college van Burgemeester en Wethouders voorgelegd. D66 wil van het college weten hoe het dit plan beoordeelt en of  met de uitvoering van dit plan, Platform C voor de lange termijn financieel gezond wordt. De democraten roepen het college op om hulpvragen van Platform C ruimhartig te beoordelen. In dat kader komt de D66-raadsfractie met het voorstel om de gemeentelijke subsidie voor een langere termijn aan Platform C toe te kennen.


BIOSCOOP Een andere zorg waar D66 opheldering over wil hebben is de toegankelijkheid van Platform C bij de komende vernieuwing van het Stadshart en in het bijzonder de realisatie van de bioscoop aan het Stadsplein. Onder bezoekers en medewerkers van Platform C bestaan grote zorgen of zij dan nog wel gebruik kunnen blijven maken van het pand en al haar faciliteiten. D66 wil weten of het college van B en W de zorgen kent en wat het gaat doen om er voor te zorgen dat Platform C gewoon toegankelijk blijft voor inwoners wanneer het Stadshart op de schop gaat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie