Afbeelding
PIxabay

Openingsconcert nieuw seizoen Kamermuziek de Amstel

5 september 2019 om 15:00 Muziek

OUDERKERK Het Uriël Ensemble opent zondag 8 september het kamermuziekseizoen van stichting Kamermuziek de Amstel. De concertserie 2019-2020 is geprogrammeerd rond de meestercomponist Johann Sebastian Bach en de geeft een beeld van zijn invloed op andere componisten. Er staan dan ook naast prachtige muziekwerken van Bach, ook werken van bekende en minder bekende andere componisten op het programma. Tijdens het openingsconcert worden de Cellosonate van Bach Nr 2 in D, Vioolsonate van Mozart en Pianokwartet opus 47 van Schumann gespeeld.

De sonates van Bach zijn oorspronkelijk voor gamba geschreven. Nadat de gamba als instrument in vergetelheid was geraakt, werden ze massaal uitgevoerd op cello en piano.

Robert Schumann bereikte in 1842 op 32-jarige leeftijd zijn hoogtepunt en schreef een aantal bijzondere kamermuziekstukken waarvan het pianokwartet opus 47 als meest succesvol wordt beschouwd. Het briljante vierde deel schreef Schumann als hommage aan de door hem hooggewaardeerde Bach.

Bij de première va de Vioolsonate speelde Mozart zijn eigen pianopartij uit het hoofd, hij had alleen tijd gehad om de vioolpartij uit te schrijven. Ondanks de haast waarin de sonate zou zijn gecomponeerd, is het een van de mooiste van zijn vioolsonates.

De muziek wordt zondag uitgevoerd door Marijn Mijnders (viool), Roland Krämer (altviool), Yke Viersen (cello) en Mitsuko Saruwatari (piano). Het concert vindt plaats in de Amstelkerk aan Kerkstraat 11 in Ouderkerk en begint om 15.00 uur. De entree bedraagt 23,50 euro. Reserveren kan via reserveerskda@gmail.com of https://www.kamermuziekdeamstel.nl/


 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie