De Dorpsstraat.
De Dorpsstraat. Robin Utrecht

Amstelveners kunnen online meedenken over toekomt Oude Dorp

30 augustus 2019 om 15:00 Overig

AMSTELVEEN Inwoners van Amstelveners kunnen sinds woensdag meedenken over de toekomst van het Oude Dorp op denkmee.amstelveen.nl. Het online participatieplatform is sinds deze week live.

Het Oude Dorp is de historische kern van waaruit Amstelveen is ontstaan. Het college van Burgemeester en Wethouders wil deze bijzondere plek graag meer historische allure geven. Ontmoeting en verbinding staan daarbij centraal. 

De gebiedsontwikkeling van het Oude Dorp is een van de zaken die dit college wil oppakken. Het denken over de identiteit van de historische kern van Amstelveen is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van het gebied.

Bij ontwikkeling van het gebied wordt onder meer gekeken hoe het unieke karakter van het Oude Dorp versterkt kan worden en wat er beter kan. Ook wordt bekeken welke bestaande functies, zoals cultuur, horeca, winkels, kantoren versterkt kunnen worden en welke nieuwe functies toegevoegd kunnen worden. 

Het Oude Dorp is een herkenbare plek in een stukje historisch Amstelveen. "Het is belangrijk dat het een plek wordt, waar het goed toeven is met oog voor de belangen van de bewoners, horeca en andere ondernemers maar ook zeker van de overige Amstelveners die er graag komen", zegt wethouder Rob Ellermeijer.

Met denkmee.amstelveen.nl (zonder www) wil het gemeentebestuur inwoners actief betrekken bij verschillende projecten. Zo kunnen ze makkelijker dan ooit meepraten en ideeën aanleveren, is het idee.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie