De Poel met zicht op de Urbanuskerk.
De Poel met zicht op de Urbanuskerk. Archief BDU

Rondvaart op De Poel tijdens Historische Dag in Bovenkerk

1 september 2019 om 11:00 Overig

BOVENKERK Bovenkerk staat op zaterdag 14 september tijdens Open Monumentenweekend in het teken van de Historische Dag. Rond de Urbanuskerk zijn dan diverse attracties te vinden. Verder is het mogelijk om de toren van de kerk te beklimmen en om een ritje in een paardenkoets of een rondvaart op De Poel te maken. Belangstellenden voor de rondvaart moeten zich hiervoor inschrijven. Dit kan op maandag 2 september om 19.00 uur bij de Urbanuskerk. Een rondvaart kost 10 euro per persoon.

De opbrengst van de Historische Dag is bestemd voor de aanschaf van een nieuwe kerstgroep voor in de kerststal tijdens het evenement ´Kerst aan de Poel´.

In het kader van de Historische Dag en het Monumentenweekend is de toren van de Urbanuskerk op zaterdag 14 september vanaf 10.00 uur (op zondag 15 september vanaf 11.00 uur) te beklimmen. Vanuit de toren is de door brand verwoeste kerk te zien. In het museum bovenin de toren is te zien wat er allemaal gebeurd is in de toren tijdens de Tweede Wereldoorlog. De toren kan gratis beklommen worden, maar een donatie voor de kerstgroep wordt zeer op prijs gesteld.

Om 11.00 uur vindt de opening van de Historische Dag (mogelijk door een bijdrage van de Rabobank) plaats voor de Urbanuskerk. In de tuin staat een vijver vol eendjes. Wie de juiste eendjes vangt, krijgt een Urbanus-reep. Meedoen kost een euro. Wie een reep koopt, mag een keer gratis vissen. Ook kunnen kinderen voor 2,50 euro in een blitse mini-wagen rijden in. Bij aankoop van twee repen mogen ze gratis instappen. Verder staan er kleine paardjes waar jongens en meisjes op kunnen rijden. Ook is een echte ouderwetse poppenkast aanwezig met onder meer Jan Klaassen en Katrijn. De toegang is gratis, maar ook hier wordt een donatie voor de kerstgroep gewaardeerd. Verder kunnen liefhebbers een ritje in een paardenkoets maken, tegen betaling van 2.50 euro, of bij aankoop van twee repen.

In het Noorddamcentrum vindt een tentoonstelling plaats met oude foto's en films van Bovenkerk. Frans Rosenberg en René Boerlage hebben alles uit de kast gehaald en bieden twee zalen vol nostalgie. De Historische vereniging Amstelveen is ook aanwezig en er wordt informatie gegeven over Bovenkerk in de Tweede Wereldoorlog.

Napraten is mogelijk aan de bar of op het terras. De muziek wordt verzorgd door Discotheek Charlie, bekend uit het verleden. Op het terras vinden ook verschillende optredens plaats. Tevens vindt hier actie ter promotie van aanschaf van permanente bereikbare AED-apparaten in Bovenkerk plaats (zie ook pagina ).

Een bijzondere activiteit is een rondvaart op de Poel. Om 13.00 uur vindt de eerste vaart voor genodigden onder wie burgemeester Tjapko Poppens plaats. Daarna volgen de rondvaarten waarvoor belangstellenden zich hebben ingeschreven. Ook is er een mogelijkheid om in een kleinere boot te varen. Deze vaarten starten om 11.00 uur tot 17.00 uur. Kaartverkoop voor deze vaarten vinden alleen op de dag zelf plaats. Opstapplaats: WSA, Handweg 131 Amstelveen.

Bij het oude treinstation van Bovenkerk kunnen liefhebbers van historische voertuigen opstappen om een ritje maken in een van de oude museumtrams.

Voor meer info: www.bovenkerk.info

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie