Pekingeend op authentieke wijze bereid
Pekingeend op authentieke wijze bereid Eigen foto

Modern Chinees restaurant Amber Garden opent deuren

28 augustus 2019 om 17:30 Advertorial_1

AMSTELVEEN Vorige maand werd in Amstelveen een nieuw Chinees restaurant geopend. Amber Garden hoopt het beeld dat Nederlanders van de Chinese keuken hebben te veranderen. Het is een modern Chinees restaurant waar shared dining en fine dining elkaar ontmoeten. Het hoopt het beste Chinese restaurant van Nederland te worden.

De ambitieuze eigenaar Stark Li komt uit een familie van restauranthouders in China. Hij studeerde aan een gerenommeerde koksopleiding in Zwitserland. Hij denkt dat Nederland klaar is voor authentiek Chinees eten. 'Tijdens mijn studie heb ik geprobeerd traditioneel Chinees eten te vinden, maar dat is niet gelukt, daarom wil ik het gaan introduceren in Europa. Ik wil het lokale publiek kennis laten maken met de ware Chinese keuken. Chinees eten kan ook fine dining zijn.' Facility manager Ronald Ting gaat verder: 'In China staat eten altijd centraal. Als er iets te vieren valt, wordt dat gedaan door met elkaar te eten. We hebben bijna een rituele relatie met eten. Ook onze manier van bestellen is anders. Al het eten komt tegelijk op tafel. Om rekening te houden met de Nederlandse gasten is hier wel een indeling, dus de soep eerst en niet teveel eten tegelijk.'

SPECIALITEIT De menukaart van Amber Garden leest als een tijdschrift. Specialiteit van het restaurant is Pekingeend. 'De eend wordt eerst 36 uur gedroogd, waardoor er bijna geen vet meer zit tussen het vlees en het vel. Het vel is doorslaggevend voor de kwaliteit', legt Ronald uit. 'Alle koks komen uit China om de kwaliteit te waarborgen.' Het vel wordt bijvoorbeeld geserveerd op een krokante laag met een frisse komkommer, een lichtzoete siroop, de eendenvel en een beetje hartig kaviaar. 'Het is een balans van smaken om de smaakpapillen te verwennen.'

Hoewel Chinees eten traditioneel niet met wijn gecombineerd wordt, wil Amber Garden oost en west bij elkaar brengen door 'smaak pairing'. Stark Li heeft de wijncollectie persoonlijk uitgezocht door wijnhuizen te bezoeken en wijnen gekozen die goed passen bij de Chinese keuken.

CULTUUR Amber Garden wil niet alleen de moderne Chinese manier van eten naar Europa brengen, maar ook een stukje van de cultuur meegeven. 'Belangrijk is een goede service en dat de klanten zich op hun gemak voelen en zichzelf mogen zijn', benadrukt Ronald. Dat kan in het moderne en ruim ingerichte restaurant waar mensen comfortabel kunnen zitten of in een van de vijf privékamers op de eerste verdieping, die afgehuurd kunnen worden. Elke kamer heeft een eigen servies en uitstraling. Zo is er een bloemenkamer, een rivertown en een kamer met vogels. Op de eerste verdieping bevindt ook de bar-lounge waar een cocktail gedronken kan worden. 'We hebben cocktails met een bloementhema, met thee infusions en alcoholvrij.' Buiten is een dakterras grenzend aan een binnentuin.

OPENING Amber Garden is vorige maand geopend voor publiek en wordt op 23 september in besloten kring officieel geopend met een culinair festival. Het Chinese restaurant aan de Van Heuven Goedhartlaan 15 is geopend van dinsdag tot en met zondag van twaalf tot twee en van half zes tot half elf. Meer informatie is te vinden op www.ambergarden.nl.

Conny Vos

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie