Tijdens de open dag is het weer mogelijk om een muzikant te tekenen.
Tijdens de open dag is het weer mogelijk om een muzikant te tekenen. Tekenen van muzikant in SAKB Kunstlokaal.

Open dag SAKB Kunstlokaal met muzikante als model

25 augustus 2019 om 16:00 Kunst

AMSTELVEEN Belangstellenden kunnen op zondag 1 september tussen 11.00 uur en 17.00 uur in het SAKB Kunstlokaal aan Ouderkerkerlaan 15 ontdekken wat de cultuurinstelling te bieden heeft aan cursussen en andere activiteiten in het nieuwe cursusjaar.

De nadruk ligt bij deze open dag op het ontdekken. Zo kunnen bezoekers werk dat tijdens cursussen of workshops gemaakt is, bekijken en kunnen ze kennismaken met de docenten. Verder zijn er allerlei activiteiten. Zo kunnen kinderen met schilderen aan de slag gaan, onder leiding van Femke en Paco.

MODEL Ook kunnen ze zien hoe verschillende deelnemers elk een eigen aanpak hebben bij het tekenen van een muzikante. De accordeoniste Sofie de Klerk treedt als model op van 13.30 uur tot 16.00 uur. 'Een stoere en authentieke persoonlijkheid. Met lef en een prachtige podium présence', oordeelde de jury van het Amsterdams Kleinkunst festival. Iedereen die wil kan iik zelf uitproberen om haar met haar instrument op papier te krijgen. Papier en krijt zijn aanwezig en kinderen mogen ook meedoen. Voordat Sofie de Klerk gaat spelen, opent voorzitter Hans Jansen met een toespraak het nieuwe cursusjaar.

CURSUSAANBOD Tijdens deze Open Dag kunnen belangstellenden verder alles vragen wat ze willen weten over de cursussen en workshops die in september en oktober weer beginnen. Alle docenten zijn aanwezig. Desgewenst wordt uitgelegd gevene over het aanbod op gebied van aquarelleren, boetseren, beeldhouwen, portrettekenen, vrij schilderen en tekenen, Japans en Chinees schilderen, creatief schrijven of manga tekenen. Nieuw dit jaar zijn de cursussen druktechnieken voor kinderen en volwassenen door de nieuwe docente Annemarie Vink. Ze vertelt hier tijdens de open dag over in lokaal 4.

In de verschillende lokalen hangt het werk van cursisten en het is volgens de SAKB zeker de moeite waard om eens te komen kijken. ´Onze amateurkunst is vaak van hoog niveau. Een niveau dat je zelf ook kunt bereiken met oefenen onder goede begeleiding.´

Zie voor meer informatie: http://www.sakb.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie