Noordelijk deel van Amsterdamse Bos
Noordelijk deel van Amsterdamse Bos Google Streetview

Amsterdamse Bos krijgt kunstroute met permanente kunstwerken

16 augustus 2019 om 13:08 Overig

AMSTELVEEN Het Amsterdamse Bos heeft een nieuwe kunstvisie voor de periode tot 2022 vastgesteld. De komende jaren wordt hier invulling aan gegeven. Er zijn onder andere vaste locaties aangemerkt voor het plaatsen van nieuwe kunstwerken. Onderdeel van de nieuwe kunstvisie is dat de Bosorganisatie elke twee jaar één nieuw permanent kunstwerk in het bos wil laten plaatsen. Geleidelijk aan ontstaat er zo aan de noordkant van het bos een route met nieuwe permanente kunstwerken. De route loopt vanaf het beeld de Stedenmaagd aan de Koenenkade, via de zuidoever van het Nieuwe Meer en de Bosbaan in de richting het Amsterdamse Bostheater.

De komende tijd beoordeelt een kunstcommissie een aantal voorstellen, waaruit er één wordt gekozen. De kunstenaar van dit voorstel krijgt twee jaar de tijd om het te realiseren, zodat het in 2022 gereed is.

Voor de nieuwe kunstobjecten is een aantal criteria opgesteld. Zo moet het een multifunctionele toepassing hebben. Ook moet er sprake zijn van wisselwerking met de bezoeker; zowel bij de totstandkoming van het kunstwerk, als in de beleving ervan. Ook moet het kunstwerk een wisselwerking hebben met de omgeving: de lucht, het water en het groen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie