In februari bood het KLM-personeel bij het hoofdkantoor in Amstelveen een petitie aan voor behoud van CEO Pieter Elbers.
In februari bood het KLM-personeel bij het hoofdkantoor in Amstelveen een petitie aan voor behoud van CEO Pieter Elbers. ANP Foto

Personeel vraagt KLM-baas Elbers om beter cao-voorstel

15 augustus 2019 om 16:00 Overig

AMSTELVEEN Personeel van KLM is opnieuw een petitie gestart om KLM-baas Pieter Elbers. Ging het er eerder om zijn herbenoeming te ondersteunen, nu gaat het er om de KLM-topman in beweging te krijgen om met een beter cao-voorstel te komen. Vakbond van cabinepersoneel VNC benadrukt dat de onderneming straks honderd dagen zonder cao zit.

Gesprekken tussen de grond-, cockpit- en cabinebonden en KLM liepen eerder op niets uit. De bonden stuurden KLM eerder deze week een brief met daarin het nadrukkelijke verzoek om met een beter bod te komen. Medewerkers van KLM eisen behalve een loonsverhoging onder meer dat hun werkgever meer personeel in vaste dienst neemt en meerdere zware roosters verlicht. KLM heeft naar eigen zeggen concrete voorstellen gedaan, waaronder een loonsverhoging boven inflatieniveau.

Elbers, die zich bij zijn herbenoeming gesteund zag door 25.000 ondertekenaars van de petitie, zei eerder dat hij er vertrouwen in heeft er qua cao's uit te zullen komen met de bonden, al is de onderhandelingsruimte beperkt. (ANP)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie