Impressie van het nieuwe Nationale Tennis Centrum in Amstelveen.
Impressie van het nieuwe Nationale Tennis Centrum in Amstelveen. KNLTB

Tennisbond verhuisd naar nieuw kantoor in Amstelveen

15 augustus 2019 om 12:45 Tennis

AMSTELVEEN De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) is van Amersfoort verhuisd naar het nieuwe kantoor op het Nationaal Tennis Centrum (NTC) in Amstelveen. De bond werkt sinds maandag 12 augustus vanaf deze locatie op het terrein van Sportpark De Kegel aan de Bovenkerkerweg. Per 2 september zal ook het Nationaal Trainingscentrum, dat nu nog in Almere gevestigd is, naar deze locatie in Amstelveen verhuizen.

Het samenbrengen van toptennis en breedtesport in het NTC in Amstelveen is volgens de bond een belangrijke stap voor de toekomst van tennis in Nederland. Het complex moet uitgroeien tot het kloppend hart van tennis in Nederland; één centrale locatie met alle faciliteiten die toptennissers nodig hebben om aansluiting te vinden en te houden met de wereldtop. Tevens moet het een plek worden waar toptennis (valide en invalide) en breedtetennis samenkomen. ´Elke tennisser of tennisfan in Nederland wil er graag (een keer) komen, voor een training, een wedstrijd, een evenement, een vergadering of kampioenschap,´ verwacht de tennisbond.

Het officiële startschot gegeven voor de bouw van het Nationaal Tennis Centrum werd eind februari op het terrein van Sportpark De Kegel gegeven door gemeente Amstelveen, Netjes Beheer B.V. (eigenaar van het sportpark) en tennisbond KNLTB. Toenmalige Sport-wethouder Peter BoT noemde het NTC toen een aanwinst voor Amstelveen.  ¨Het Papendal van de tennissport hebben wij straks binnen onze gemeentegrenzen. Een enorme kwaliteitsimpuls voor de locatie. Ook de Amstelveense tennissers en tennissters profiteren mee van de komst van het NTC. De breedtesport krijgt zowel binnen als buiten meer baancapaciteit door het kunnen benutten van de NTC-tennisbanen buiten de door de KNLTB-talenten gebruikte uren. Een echte win-win situatie vind ik."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie