Afbeelding
Pixabay

Dwergautoclub bijeen op camping in Amsterdamse Bos

18 augustus 2019 om 10:00 Overig

AMSTELVEEN De Nederlandse Dwergautoclub (DWAC) houdt van donderdag 22 tot en met zondag 25 augustus zijn jaarevenement met activiteiten in en rond Amsterdam. Uitvalsbasis tijdens deze dagen is Camping Het Amsterdamse Bos.

Dwergauto´s zijn kleine lichte automobielen die werden gemaakt om het gat tussen de motorfiets en de auto op te vullen.  De vroegste dwergauto´s hadden vaak drie wielen en twee zitplaatsen. 

Donderdagmiddag 22 augustus komen de deelnemende leden van de DWAC met hun voertuigen aan op de camping. Op vrijdag staat een bezoek aan Amsterdam op het programma. ´Misschien wel voor de laatste keer, want als het aan de politiek ligt wordt de binnenstad binnenkort autovrij. Zeker voor benzine en dieselauto's. Alleen met een elektrische auto maak je straks nog een kans. Als de DWAC het dus nog langer uitstelt om naar Amsterdam te gaan, hebben we alleen Hans Bodewes met zijn Witkar nog als deelnemer,´ meldt DWAC op zijn website.

Zaterdag volgt een rondrit van circa 100 kilometer ten zuiden van Amsterdam door een waterrijk gebied. Zaterdagavond is op de camping een gezamenlijke barbecue. Zondagmorgen staat een gezamenlijk ontbijt in een oude veilinghal in Aalsmeer op het programma. 

Op zondagochtend 25 augustus bezoekt de Nederlandse Dwergautoclub (DWAC) in de ochtend vanaf circa 11.00 uur ook het Crash luchtoorlog- en verzetsmuseum '40-'45. Het museum is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer in Aalsmeerderbrug (nabij Rijsenhout). Liefhebbers kunnen daar de auto's bekijken. De auto's staan dan buiten voor het fort opgesteld. Tijdens dit clubbezoek is het museum niet toegankelijk voor bezoekers. Het museum is alleen toegankelijk voor leden van de Nederlandse Dwergautoclub. Zodra de auto's vanaf 13.00 uur weer vertrokken zijn, is het museum voor bezoekers geopend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie