Afbeelding
Archief

Vooral op vrijdag klachten over geluidshinder Dekmantel Festival

5 augustus 2019 om 17:00 Overig

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen heeft op vrijdag in totaal 63 klachten binnengekregen over geluidshinder door het Dekmantel Festival dat plaatsvond op het evenemententerrein in het Amsterdamse Bos. Dat meldt een woordvoerster van de gemeente. Vrijdag was de eerste dag van het driedaagse techno- en housefestival. De klachten kwamen die dag uit Bovenkerk, Westwijk en Middenhoven. Door de windrichting ervoeren deze wijken de meeste overlast. Op zaterdag 3 augustus kwamen er 13 klachten binnen over overlast binnen bij de gemeente en  op zondag werd 1 melding genoteerd. Op deze dagen was er sprake van een zwakkere wind.

De gemeente heeft op alle drie de festivaldagen tot 23.00 uur 's avonds actief toezicht gehouden bij het festival. Zo zijn tijdens de drie festivaldagen gedurende de dag op meerdere plaatsen geluidsmetingen gehouden. Bij het houden van de metingen wordt rekening gehouden met de windrichting. Op vrijdag werden er onder meer metingen verricht op de de Legmeerdijk nabij de Kleine Poel en ter hoogte van bushalte Schinkeldijkje. In alle gevallen werd voldaan aan de geluidsnorm zoals die was vastgelegd in de vergunning.

Tijdens evenementen stelt de gemeente Amstelveen een speciale postbus open. Inwoners die geluidsoverlast ervaren, kunnen dan een e-mail sturen naarevenemententoezicht@amstelveen.nl. Deze postbus wordt tijdens een evenement de gehele dag in de gaten gehouden.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie