Afbeelding
ANP Foto

Bamboebrug bij Bloesempark in bos wordt vervangen

5 augustus 2019 om 16:00 Overig

AMSTELVEEN De bamboebrug bij het Kersenbloemsempark in het Amsterdamse Bos wordt tussen eind augustus en half december vernieuwd.  De brug is in 2000 gebouwd als eerste bamboe-bouwwerk in Nederland. maar het bamboe is niet jarenlang bestand gebleken tegen de Hollandse natte weersomstandigheden. Na een aantal noodreparaties is de bamboebrug nu dan ook aan vervanging toe. Om de veiligheid van bezoekers te garanderen zijn vorig jaar al tijdelijke leuningen en staanders ter versteviging aangebracht.

De bamboe voetbrug bevindt zich aan de oostzijde van het Bloesempark in het Amsterdamse Bos. De brug is circa 175 meter lang en bevat ook een platform dat uitzicht biedt over het Bloesempark.

Er is een nieuw ontwerp gemaakt voor de bamboebrug. De staanders zijn ontworpen in de vorm van een draak, passend bij het Japanse uitgangspunt voor het Bloesempark. De kersenbomen in het park zijn namelijk door de 'Japanese Women's Club' geschonken in verband met de goede handelsrelatie tussen Nederland en Japan.  

De staanders van de nieuwe burg volgen verder een vloeiende lijn van hoog naar laag en verschillen per zijde. Het materiaal dat wordt gebruikt bestaat uit een combinatie van bamboe gemengd met composiet (kunststof). Dit garandeert volgens de bosbeheerders een lange levensduur en is bestand tegen de westerse weersomstandigheden. Ook wordt op de brug een aantal zitelementen aangebracht zodat bezoekers van de omgeving kunnen genieten.

De vervanging van de tijdelijke staanders en leuningen begint naar verwachting op 26 augustus. Vanaf dit moment is de brug volledig afgesloten, dit staat met borden aangegeven. De verwachting is dat de brug half december gereed is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie