Afbeelding
ASiO

Tropenrooster voor internationaal tennistoernooi De Kegel

2 augustus 2019 om 11:00 Tennis

AMSTELVEEN Bij Nationaal Tennis Centrum De Kegel is afgelopen week een internationaal seniorentoernooi van de hoogste graad gespeeld. Het ging om de tiende aflevering van het Amsterdam Senior international Open, dat in tien jaar tijd is uitgegroeid van een nederig toernooi met ambitie tot een toonaangevend internationaal seniorentoernooi dat wereldkampioenen uit diverse leeftijdsklassen weet aan te trekken. 229 seniortennissers, in leeftijd variërend van 35+ tot 85+, uit 23 landen kwamen tegen elkaar uit .

Hoewel het NTC De Kegel nog niet helemaal afgebouwd is, hadden de organisatoren er het beste van gemaakt, met vlaggen, spandoeken en banners. De zeven buitenbanen lagen er goed bij. Alleen het weer was overdreven warm, zoals heel Nederland gemerkt heeft. Met een tropenrooster en met het verplaatsen van een aantal wedstrijden naar de banen van TV Nieuw Vennep werden de schema's uiteindelijk toch op tijd afgewerkt.

Er werd genoten van tennis op het hoogste niveau. Wat senioren misschien missen in snelheid, compenseren zij met vernuft en ervaring. Er waren partijen van meer dan 3 uur, bij een temperatuur van boven de dertig graden. Op woensdag en donderdag begon men al om half 8 's ochtends, met een middagpauze tussen 13.00 en 19.00 uur.

Er werd gespeeld in 36 categorieën, verdeeld in leeftijdsgroepen van 5 jaar, in het enkelspel, in dubbels en in gemengd dubbels.

Bij de 10 herensingles wisten zeven Nederlanders kampioen te worden. Bij de dames waren er acht enkelspelkampioenen, van wie er slechts twee uit Nederland kwamen, onder wie Nora Blom uit Amsterdam. Bij de zes herendubbels wisten drie Nederlandse koppels te winnen en bij de eveneens zes damesdubbels was er slechts één dame uit Nederland bij de kampioenen. Bij de gemengd dubbels kwamen acht Nederlanders voor onder de zeven winnende koppels, onder wie de oudste deelneemster, Wil Sevenstern uit Hilversum.

De Australiërs waren zeer goed vertegenwoordigd. Dit kwam vooral omdat over twee weken de Wereldkampioenschappen voor de 'Midseniors' (de leeftijdsgroepen 50, 55 en 60+) worden gespeeld in Lissabon. Vele Australische toppers grepen de kans aan om in Amstelveen vast aan het Europese klimaat te wennen. Ze haalden dertien kampioenstitels binnen.

Ondanks de hitte kan NTC De Kegel terugzien op een geslaagd toernooi. Speciale dank gaat uit naar gemeente Amstelveen die dit toernooi heeft ondersteund.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie