Werkzaamheden ter hoogte van het kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan.
Werkzaamheden ter hoogte van het kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan. Vital webcam

Twee delen Sportlaan dicht wegens werkzaamheden

31 juli 2019 om 17:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Sportlaan-oost (van Beneluxbaan tot Alpen Rondweg) en Sportlaan-west (van Beneluxbaan tot Maarten Lutherweg) worden wegens werkzaamheden van donderdag 1 tot en met donderdag 15 augustus afgesloten voor het verkeer. Dit werk vindt plaats in het kader van realisatie van een ongelijkvloers kruispunt bij Beneluxbaan/Sportlaan.

Autoverkeer voor Sportlaan-oost wordt omgeleid via de Groenelaan en voor Sportlaan-west via de Van der Hooplaan en de Keizer Karelweg. Doorgaande noord/zuid verkeer op de Beneluxbaan blijft mogelijk. Voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand kunnen de kruising oversteken. Voor fietsers loopt de omleiding via Marne (dit geldt tot en met eind 1e kwartaal 2020).

Sinds 1 juli is het kruisingsvlak Sportlaan/Beneluxbaan al dicht voor gemotoriseerd verkeer. Oost-west verkeer was hierdoor al niet meer mogelijk. Vanaf zaterdag 31 augustus kan het autoverkeer weer gebruik maken van het kruisingsvlak.

Op het kruispunt komen de trambaan- en halte en de Beneluxbaan volledig verdiept te liggen en op maaiveld komt een ovaalrotonde. Het schroeven van de funderingspalen, het plaatsen van groutankers en het realiseren van de landhoofden en de wegdekken voor het zuidelijke viaduct vinden nog tot en met eind augustus plaats. Daarna start de aannemer met het noordelijke viaduct en de verdere ruwbouw van het kruispunt.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie