De Bleekerskade ter hoogte van de Zonneweide.
De Bleekerskade ter hoogte van de Zonneweide. Google Streetview

Naaktrecreatieterrein Amsterdamse Bos krijgt opknapbeurt

1 augustus 2019 om 16:00 Recreatie

AMSTELVEEN Het naaktrecreatieterrein de Zonneweide in het Amsterdamse Bos krijgt een opknapbeurt. Er wordt onder andere drainage aangelegd en het meubilair wordt opgeknapt. In verband met de werkzaamheden wordt het terrein, dat in het bos in de nabijheid van het KLM-hoofdkantoor ligt, naar verwachting vanaf half oktober 2019 tot en met mei 2020 afgesloten.

In verband met de werkzaamheden wordt het pad langs de Bleekerskade van begin oktober tot en met half december 2019 tussen de parkeerplaats Oude Karsenlaan en de parkeerplaats Zonneweide afgesloten. Er wordt een omleidingsroute ingesteld. Tevens wordt op de parkeerplaats Oude Karsenlaan een zanddepot ingericht, waardoor er tijdelijk iets minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn.

De afgelopen periode was de Zonneweide enkele weken afgesloten vanwege de aanwezigheid van nesten van de eikenprocessierups. De nesten van de rups zijn inmiddels zoveel mogelijk opgeruimd, maar de bosbeheerders roepen bezoekers wel op om alert te blijven omdat er nog een gering besmettingsrisico is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie