Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Amstelveen hijst regenboogvlag in kader ´Pride Amsterdam´

29 juli 2019 om 16:58 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Met ingang van vandaag wappert voor het raadhuis in Amstelveen een week lang de regenboogvlag. De gemeente heeft deze vlag gehesen in het kader van Pride Amsterdam. Dit is een week durend festival in Amsterdam waarmee wordt gevierd dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt.

Gedurende deze week zijn er allerlei activiteiten en bijeenkomsten in de hoofdstad. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Pride Amsterdam. Het jaarlijkse hoogtepunt van de festiviteiten is de Canal Parade op zaterdag 3 augustus. Dan vaart een bonte stoet van 80 boten door de Amsterdamse grachten langs duizenden enthousiaste bezoekers die langs de kant staan.

Met het hijsen van de regenboogvlag wil de gemeente Amstelveen positieve aandacht vragen voor de emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgender en intersekse personen (LHBTI-personen). Dit is volgens het gemeentebestuur geheel in lijn met de acties die de gemeente uitvoert als regenboogstad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie